Hyppää sisältöön

Ainakin neljä kuoli lumivyöryissä Pohjois-Norjassa

”Sää on niin huono, että Punainen Risti ei pääse hakemaan eloonjääneitä tai vainajia”, sanoo Karlsöyn kunnan pormestari.

Kellostapulin tunturilla kolme hiihtäjää.
Norjassa pelastustöitä on vaikeuttanut myös se, että vyöryt olivat tukkineet pahasti alueen teitä eivätkä pelastajat päässeet paikalle. Kuvituskuva Kellostapulin tunturilta Ylläkseltä. Kuva: Juuso Stoor / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Useita ihmisiä on tänään perjantaina saanut surmansa lumivyöryissä Tromssassa Pohjois-Norjassa, kertoivat poliisi ja norjalaiset tiedotusvälineet.

Karlsöyn kunnan alueella Reinöyassa kuoli vyöryn alle kaksi ihmistä, kertoi uutistoimisto NTB. VG-sivuston mukaan tämän lisäksi yksi ihminen olisi joutunut vyöryn uhriksi Yykeässä.

Tromssassa oli tapahtunut ainakin kaksi muutakin lumivyöryä, mutta niiden ei heti tiedetty vaatineen uhreja.

Myös Raisissa turistiryhmään kuulunut ihminen on VG:n mukaan kuollut lumivyöryssä.

– Sää on niin huono, että Punainen Risti ei pääse hakemaan eloonjääneitä tai vainajia. He ovat edelleen lumivyöryalueella. Heidät lasketaan alas helikopterilla, kertoi Karlsöyn pormestari Mona Pedersen NTB:lle.

Pelastustöitä on vaikeuttanut myös se, että vyöryt olivat tukkineet pahasti alueen teitä eivätkä pelastajat päässeet paikalle.

– Harvoin sanomme näin, mutta nyt ei ole epäilystäkään siitä, että pohjoisimmissa lääneissämme on parasta pysyä kotona. Nyt ei ole laskettelun aika, evästi Punaisen Ristin edustaja Kjersti Lövik.

Kuuntele myös Ristiretket-podcastin jakso ”Laskin pakoon lumivyöryä!” (15.9.2021):

Uutista on päivitetty kello 22:25 tiedolla neljännestä uhrista.

Suosittelemme sinulle