Hyppää sisältöön

Ilves hakee viihdyttävällä tempokiekolla etua jatkoon – asiantuntijan mukaan Pelicans tarvitsisi kipeästi artistiaan

Ilveksen pelitapafaniksi tunnustautuva Ismo Lehkonen uskoo tamperelaisten luottavan, että Pelicans väsyy ajan myötä.

Ilves juhli avausottelussa voittoa.
Ilves tuulettamassa Leo Lööfin ratkaisumaalia. Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko

Tampereen Ilves ei antanut ainakaan fyysisesti siimaa Lahden Pelicansille jääkiekon SM-liigan välierissä, kun se voitti kovalla tempokiekollaan ottelun jatkoerässä 3–2.

Pelicansilla on jo valmiiksi enemmän kuormaa, sillä se tahkosi KalPaa vastaan seitsemän pelin sarjan puolivälierissä. Ilves puolestaan selvisi jatkoon viidessä pelissä.

Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen ei yllättynyt Ilveksen tavasta lähestyä ottelua. Ilves ei antanut Pelicansille aikaa liikutella kiekkoa.

– En yllättynyt, että he valitsevat tuontyylisen lähestymisen eli valtavan paineen. He pitivät ottelun luistelupelinä, kamppailivat erittäin kovaa ja väänsivät laitojen lähellä, Lehkonen sanoi Jääkiekkokierroksella.

– Ilves haki paljon puhtaita kontakteja aina, kun oli paikka ja pitivät yllä kovaa tempoa. He luottavat siihen, että Pelicans putoaa kyydistä, mutta nyt ei käynyt sillä tavalla.

Lehkonen on tunnustautunut Ilveksen pelitapafaniksi. Hänen mukaansa pelaaminen näytti tälläkin kertaa todella hyvältä viimeistelyä lukuun ottamatta. Asiantuntija yllättyikin, miten Pelicans pystyi ottamaan Ilveksen haasteen vastaan.

– Pelicans yllätti sitkeydellään ja pelillisellä rohkeudellaan. He eivät olleet isommin pulassa, mutta Ilves laskee, että seitsemän pelin ja lyhyen valmistautumisajan lauantain peliin täytyy näkyä aika lailla, jos he jatkavat samalla tavalla.

Ilves firar mål.
Joona Ikonen vei Ilveksen 2–1-johtoon. Kuva: All Over Press

Pelicans kaipaa Erosta

Yli 30 pistettä runkosarjassa paukuttanut Pelicansin tähtipuolustaja Teemu Eronen oli sivussa ottelusta. Lehkosen mukaan Pelicans tarvitsisi ehdottomasti Erosta avuksi paineistavaa Ilvestä vastaan.

– Hyökkäysalueella Eronen on artisti ja hänen liikkeitään on vaikea lukea. Hän pystyy löytämään, mihin kannattaa iskeä. Siellä on Lukas Jasekia ja Iikka Kangasniemeä, jotka pystyvät antamaan helpottavia syöttöjä. Se vaatii poikkeuksellisen puolustajan, joka uskaltaa kurkkia, Lehkonen sanoo.

Pelicansin 2–2-tasoituksen ensimmäisessä välierässä iskeneelle Topias Vilénille kelpasi, ettei ensimmäisessä pelissä viljelty paljoltikaan träppiä.

– Pitää olla valmis kamppailuun. Se oli kova vaade, mutta pystymme siihen vastaamaan, Vilén totesi sarjasta.

– Meidän pitää olla tehokkaampia maalipaikoissa ja kovempia omissa. Saada eka isku kovaa, hän jatkoi.

Pelicansin pelaajat juhlimassa tasoitusta.
Pelicans-juhli iloisesti 2–2-tasoitustaan. Kuva: Lehtikuva

Vieraspelit eivät haittaa

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi muistutti, että kiinnitys oli vasta ensimmäinen. Hänen mukaansa voiton kautta on kuitenkin hyvä lähteä lauantain otteluun.

– Sarja on alussa ja tämä on vasta ensimmäinen kiinnitys. Nyt menemme jo lauantaita kohti, Suomi totesi.

Välieräsarja alkaa poikkeuksellisesti kahdella vierasottelulla, sillä Tampereen areenassa on konsertteja. Suomen mukaan asiaa ei ole kauheasti mietitty Ilveksen kopissa.

– Pari matsia täällä, olemme yötä tuolla ja kotona pidempään. Ei se sillä tavalla haittaa.

Tarvitseeko jotain muuttaa lauantaille?

– Kyllä jotain käymme läpi, vähäsanainen Suomi totesi.

Suosittelemme sinulle