Hyppää sisältöön

Suomi kiinni kahdessa mitalissa muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa – katso Rockettesin ja Team Uniquen lyhytohjelmat

Helsinki Rockettes ja Team Unique ovat hyvissä asemissa Lake Placidin MM-kisoissa. Suomella on mahdollisuudet jopa kaksoisvoittoon.

Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen joukkueet ovat vahvoilla kilpailussa muodostelmaluistelun MM-kullasta Lake Placidissa. Helsinki Rockettes luisteli lyhytohjelmassa toiseksi kauden ennätyspistein 78,61. Myös Team Unique ylsi kauden parhaisiin pisteisiinsä 76,13 ja lähtee vapaaohjelmiin kolmantena. Hallitseva maailmanmestari Kanadan Les Suprêmes johtaa kilpailua 79 pisteellä.

Team Finland 2 -joukkue Helsinki Rockettes johtaa lajin tulostilastoja tältä kaudelta ja tavoittelee kirkastusta viime kauden MM-pronssilleen. Joukkue luisteli lyhytohjelmakilpailun viimeisenä ja teki ohjelmastaan Breath teknisesti taidokkaani ja tarkan vedon, joka palkittiin myös esittämisestä kiitettävin pistein.

– Ensimmäiset hetket hengitin ohjelman henkäysten mukana, mutta sen jälkeen sain vain nauttia. Kun joukkue näinkin jännittävässä tilanteessa pääsee omaan kuplaansa ja onnistuu, se kertoo huippu-urheilijoista, jotka ovat valmistautuneet hyvin, Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig kertoi tiedotteessa.

Ohjelmassa oli valmentajan mukaan paljon hyvää, mistä kertovat myös kauden ennätyspisteet.

– Olisiko ehkä tarvittu hieman lisää volyymia, mikä olisi tuonut alkuun lisää vauhtia, mutta toisaalta myllyt pyörivät hyvin ja nähtiin ihanaa liukua. Joka tapauksessa olemme tulokseen tyytyväisiä ja lähdemme kohti uutta päivää. Erot ovat pieniä ja lauantai on ratkaiseva päivä.

”Lähtökohdat vapaaohjelmien päivään ovat hyvät”

Team Finland 1 -joukkue Team Unique saavutti onnistuneella suorituksellaan roimasti parantuneet kauden ennätyspisteet ja kolmannen sijan. Vahva veto ohjelmasta It ain´t over saavutti suunnitellut tekniset tasot ja toi korkeat pisteet sekä teknisestä laadusta että esittämisestä.

Valmentaja Mirjami Penttinen kertoi olevansa erittäin ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– SM-kulta oli meille tunteellinen voitto, ja siitä syntyi jopa paniikki edessä olevasta MM-matkasta. Siitä saimme koottua itsemme suoritukseen, joka oli todella rento ja keskittynyt. Parasta oli nähdä, miten joukkueella oli jäällä yhdessä aidosti kivaa. Luistelusta puuttui kaikki puristus.

– Lähtökohdat vapaaohjelmien päivään ovat hyvät. Olisi mahtavaa, jos pisteet riittäisivät pronssiin, mutta katsotaan, miten käy. Nautimme kilpailusta joka tapauksessa.

Vapaaohjelmat luistellaan MM-jäällä lauantaina ja niitä voi jännittää Ylen kanavien välityksellä. Suomella on pienten piste-erojen ansiosta täydet mahdollisuudet jopa kaksoisvoittoon. Suora lähetys vapaaohjelmista alkaa Areenassa klo 22.25 ja TV2:ssa lähetys alkaa klo 23.50.

Suomalaisten edellinen MM-kulta on Marigold IceUnityn voitto vuonna 2018 Tukholmassa. Rockettes on voittanut 2008, 2010 ja 2011, Team Unique 2013.

Tilanne lyhytohjelman jälkeen:

1. Les Supremes, Kanada 79,00 pistettä
2. Helsinki Rockettes, Suomi 78,61
3. Team Unique, Suomi 76,13
4. Nexxice, Kanada 72,17
5. Miami University, USA 70,07
6. Haydenettes, USA 64,77

Suosittelemme sinulle