Hyppää sisältöön

Rockettesille MM-hopeaa, Team Uniquelle pronssia – katso suomalaisjoukkueiden vapaaohjelmat

Rockettes piti lyhytohjelman jälkeisen hopeasijansa, vaikka se sai vapaaohjelmasta heikommat pisteet kuin pronssille tullut Team Unique.

Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kanadalainen joukkue Les Supremes voitti muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden Yhdysvaltojen Lake Placidissa. Suomen Helsinki Rockettes sijoittui toiseksi ja Team Unique oli kolmas.

Kanadalaisjoukkue johti kisaa jo lyhytohjelman jälkeen. Les Supremesin kokonaispisteet olivat 240,98.

Rockettes piti lyhytohjelman jälkeisen hopeasijansa, vaikka se sai vapaaohjelmasta heikommat pisteet kuin pronssille tullut Team Unique. Rockettesin kokonaispisteet olivat 239,56 ja vapaaohjelmasta se sai 160,95 pistettä. Team Uniquen kokonaispisteet olivat 237,68 ja vapaaohjelman pisteet olivat 161,55.

Kaatuminen harmitti

Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan joukkueen luistelu oli hienoa ja sisälsi upeita elementtejä.

– Minua jäi häiritsemään se, ettei jäähallissa ollut riittävän voimakasta äänentoistoa. Tytöt tekivät hienon työn, mutta musiikki, jonka tukea luistelussa tarvitaan, soitettiin todella hiljaa. Selkeästi jäähalli myös eli kanadalaisten mukana, ja me olimme altavastaajina, Arrateig kommentoi Yle Urheilulle.

Valmentaja tiesi, miksi kultaa ei tullut, sillä yksi kaatuminen siirtymässä verotti tuloksesta pisteen.

– Kaatuminen, joka johtui liian tiiviiksi jääneestä muodostelmasta noston jälkeen ja toisen tytön kompastumisesta toisen jalkoihin, oli tietysti harmillinen. Siihen taisi kulta mennä tällä kertaa, hän arvioi.

Rockettesin kapteeni Petra Viitanen oli samoilla linjoilla.

– Se oli harmillinen kaatuminen, mutta jäällä fiilis oli huikea. Meillä oli hauskaa, kapteeni summasi.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen tunnusti, ettei hän tarkkaillut joukkueensa luistelun aikana esityksen laatua, sillä hän jännitti, että joukkue pysyisi pystyssä.

– Olen todella tyytyväinen saavutuksiimme, sillä joukkueemme oli viime vuonna SM-nelonen ja nyt Suomen mestari ja MM-pronssimitalisti.

– Vaikka minulla on ollut hyviä ja ihania joukkueita, näin hyvää joukkuetta taidollisesti minulla ei ole koskaan ollut. Siksi tähän kauteen oli helpompi lähteä. Tässä on ollut hyvä hengittää niin luistelijoiden kuin valmentajien.

Suomella jo 29 mitalia MM-kisoista

Les Supremes voitti MM-kultaa myös viime vuonna. Edellisen kerran MM-kultaa voittanut suomalaisjoukkue on Marigold IceUnity, joka juhli maailmanmestaruutta Tukholmassa vuonna 2018.

Rockettes on voittanut MM-kultaa kolmesti, vuosina 2008, 2010 ja 2011. Team Unique voitti maailmanmestaruuden vuonna 2013.

Tuoreet hopea ja pronssi nostavat suomalaisen MM-mitalisaldon 29 mitaliin. MM-kilpailuja on lajissa järjestetty 22 kertaa.

Tämän vuoden kisapaikka Lake Placid tunnetaan vuoden 1980 talviolympialaisista. Se sijaitsee Adirondack-vuorilla New Yorkin osavaltion koillisosassa lähellä Kanadan rajaa.

Suosittelemme sinulle