Hyppää sisältöön

AC Oulu hakee menestystä alkavalla liigakaudella – tavoitteena on mitalipelit ja jopa eurokentät

Oululaisjoukkue jäi viime kaudella seitsemänneksi. Nyt tavoite on parantaa sijoitusta.

Vasemmalla Rasmus Karjalainen, kapteeni AC Oulu. Oikealla Ricardo Duarte, päävalmentaja, AC Oulu
Kapteeni Rasmus Karjalainen ja päävalmentaja Ricardo Duarte luottavat oululaisjoukkueen menestymahdollisuuksiiin. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Pekka Loukkola

Oululainen Veikkausliigan AC Oulu tavoittelee parempaa sarjasijoitusta alkavalla kaudella.

Tämän kauden joukkue on koottu hyvissä ajoin, jo marraskuussa. Talven aikana pelatuissa otteluissa joukkue on kokenut vain yhden tappion, lauantaina 1. huhtikuuta Liigacupin loppuottelussa HJK:ta vastaan.

Joukkueen kapteeni Rasmus Karjalainen on luottavainen menestymismahdollisuuteen.

– Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue. Toisaalta mukana on myös kokeneempia pelaajia, joten lupa on odottaa viime kautta parempaa peliä. Olemme saaneet harjoitella pitempään, ja se on näkynyt Liigacupin peleissä, kertoo Karjalainen.

Portugalilainen päävalmentaja Ricardo Duarte on tyytyväinen siihen, että harjoittelukausi käynnistyi täydellä painolla tammikuun alussa.

– Luotan, että tällä joukkueella on potentiaalia menestyä paremmin kuin viime vuonna. Kun emme tee liikaa virheitä kentällä, menestys voi konkretisoitua kauden lopussa, uskoo Duarte.

AC Oulu jäi viime kaudella seitsemänneksi, koska seura menetti kolme pistettä ottelussa turkulaisia vastaan. Sillä ei ollut 21. elokuuta ottelussa FC Interiä vastaan riittävää määrää SK-kriteerit täyttäviä pelaajia. Jalkapallon kilpailumääräysten perusteella ottelun lopputulos muutettiin turkulaisjoukkueen voitoksi, ja näin oululaisjoukkue jäi yläloppusarjan ulkopuolelle.

AC Oulu aloittaa liigakauden kolmella vierasottelulla KTP:tä, Hakaa ja HJK:ta vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Oulussa 29. huhtikuuta SJK:ta vastaan, olettaen, että Raatin stadionin nurmi on siinä vaiheessa pelattavassa kunnossa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme