Hyppää sisältöön

Veikkausliigaan noussut KTP vaihtoi puolet joukkueestaan – nyt seura tekee kaikkensa, jotta tähtipelaaja viihtyisi

KTP tavoittelee pääsarjassa säilymistä aiempaa suuremmalla pelaajabudjetilla. Seurapomo alleviivaa, että harvinaista Italia-yhteistyötä halutaan vaalia ja hoitaa kaikki tyylikkäästi.

Lassi Nurmos kamppailee peliajasta KTP:n puolustuslinjassa. Keskiviikkona KTP kohtaa sarja-avauksessa AC Oulun.
Antti-Jussi Korhonen

Arto Tolsa -areenan nurmella kävelevä KTP:n puolustaja Lassi Nurmos pysähtyy ajattelemaan keskiviikkona pelattavaa veikkausliigakauden avausottelua. Kotkalaiset kohtaavat kotikentällään AC Oulun. Nurmos itse on pelannut AC Oulun väreissä yli 200 peliä.

– Ensimmäistä kertaa kohtaan AC Oulun liigatasolla. En oikein osaa sanoa, miltä se tuntuu. Kun peli alkaa ja pilli soi, pelipaitojen värit kuitenkin selkiytyvät mielessä. KTP:n eteen tehdään hommia nyt, Nurmos sanoo.

KTP:n Lassi Nurmos käy läpi tunnelmiaan kauden alkavan kauden kynnyksellä. Toimittajana Maija Tuunila.

Nurmos tuuletti KTP:n kanssa liiganousua viime syksynä.

Vihreävalkoiset pelasivat edellisen kerran pääsarjassa kaudella 2021. Joukkue on kokenut nousujuhlien jälkeen lukuisia muutoksia. Viime kauden jälkeen 11 pelaajaa jätti seuran ja 11 uutta tuli tilalle. Joukkuehenkeä on rakennettu harjoituskentällä.

– Hiki hitsaa yhteen, Nurmos virnistää.

KTP:n puolustaja Lassi Nurmos Arto Tolsa Areenalla.
Lassi Nurmos kamppailee peliajasta KTP:n puolustuslinjassa. Kuva: Antro Valo / Yle

Italia-yhteistyö tärkeä

KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsa sanoo, että joukkue on haluttu rakentaa valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Ryhmän tavoite tulevalle kaudelle on sarjapaikan uusiminen, eli sijoittuminen 10 parhaan joukkoon.

KTP:n pelaajabudjetti on 685 000 euroa. Se on noin puolet suurempi kuin viime vuonna Ykkösessä.

– Isompi budjetti on pitkälti Veikkausliigan uuden tv-sopimuksen ansiota. Kauden aikana on pelivaraa hankinnoille, Tolsa sanoo.

KTP:n jalkapalloja Arto Tolsa Areenalla.
KTP aloittaa Veikkausliigan kolmella kotiottelulla. Vastaan tulevat AC Oulu, KuPS ja IFK Mariehamn. Seuran toimitusjohtaja Tomi Tolsa arvioi, että otteluista on mahdollisuus ottaa voitto ja pisteitä. Kuva: Antro Valo / Yle

KTP aloitti tammikuussa yhteistyön italialaisseura Venezia FC:n kanssa. Joukkue pelaa Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä. Italialaisten kontaktien kautta Kotkaan on saapunut neljä pelaajaa hakemaan peliaikaa: Damiano Pecile, Gabriel Sandberg, Jack de Vries ja Gergios Manthatis.

– Tämä on meille arvokas yhteistyö, ja olemme saaneet hyviä pelaajia. Tämä on hoidettava meidän päässä myös tyylikkäästi, jotta yhteistyötä voidaan jatkaa useita vuosia, Tolsa sanoo.

Lainapelaajista amerikkalainen Jack de Vries on tehnyt talvikauden aikana suurimman vaikutuksen. Nopealta vasenjalkaiselta hyökkääjältä odotetaan maaleja heti ensimmäisiltä ottelukierroksilta alkaen. Pelaajan sopimus pitää hänet Kotkassa kesäkuun loppuun.

Dave (Ramandingaye) sanoi minulle hänestä ensimmäisten treenien jälkeen, että nyt meillä on ihan ylikylän jätkä. Teemme kaikkemme, että hän viihtyy meillä ja yltää parhaalle tasolleen.

Uusi aurinkokatsomo jo mielessä

KTP:n kausibudjetti kokonaisuudessaan on noin miljoona euroa. Toimitusjohtaja Tomi Tolsa sanoo, että ottelutapahtumaan tehdyt parannukset näkyvät muun muassa puoliajan kioskijonoissa, joissa jonotusaikaa koetetaan lyhentää.

– Kassajärjestelmä on uusittu.

Tolsa mainitsee, että seuran toimistolla on tehty suunnittelutyötä jo ensi kautta silmällä pitäen.
Arto Tolsa -areenan uuden aurinkokatsomon rakentaminen aloitetaan tulevana syksynä. Vanha puinen aurinkokatsomo korvataan katetulla katsomolla, jossa on 1 554 istumapaikkaa.

Katsomon on määrä valmistua ensi keväänä, ja se palvelisi kotkalaista jalkapalloyleisöä kaudella 2024.

– Se tulee uudistamaan koko ottelutapahtumakokemuksen.

Havainnekuva katetun katsomon takaosasta, jonka alaosassa on kioski.
Havainnekuva Arto Tolsa -areenan uudesta aurinkokatsomosta. Kuva: Kotkan kaupunki

Suosittelemme sinulle