Hyppää sisältöön

Kevät haastaa katujen kunnossapidon – nyt paikkaillaan reikiä ja tasoitellaan jäätyneitä kohtia

Seuraavaksi odotetaan jo myös hiekoitushiekkojen poistoa, mutta siihen ryhdytään vasta, kun sää alkaa olla tarpeeksi lämmin.

Tiessä olevien kuoppien korjausta.
Seinäjoen kaupungin työntekijä korjaa reikää asfaltissa Nurmossa. Kuva: Tarmo Niemi / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Kevät on tienpidon kannalta kiireistä aikaa Ely-keskusten urakoitsijoille ja kaupunkien katuverkoston kunnossapitäjille. Viime viikkoina on jo monin paikoin paikkailtu reikiä asfalttipinnoilta.

Seinäjoen kaupungin tiemestari Akseli Olli kertoo, että kaupunki pyrkii paikkaamaan reiät samana päivänä, kun ne havaitaan tai niistä ilmoitetaan.

– On ollut kova kevät ja talvi tiestöllä. Me tehdään paikkauksia paikkausmassoilla ensihätään ja sitä mukaa paikatan, kun reikiä ilmenee. Nyt viimeiset puolitoista viikkoa on ollut paikkausmies päivittäin liikkeellä, kertoo Olli.

Olli kertoo, että kuntalaiset ilmoittavat hyvin reikäisistä teistä tai muista ongelmista. Myös omat työntekijät tekevät jatkuvasti havaintoja. Ongelmat pyritään korjaamaan jo saman päivän aikana.

– Jos on sellanen reikä, että voi auto mennä rikki, niin käydään heti korjaamassa.

Töitä myös sulamisvesien jäätymisen takia

Pahimmat rikkonaiset kadut pyritään kesän aikana päällystämään uudelleen. Olli ei vielä osaa sanoa, paljonko Seinäjoen kaupunki päällystää. Kilpailutus päättyi vasta äskettäin, eikä kohteita ole vielä täysin määritelty.

Lisäksi työtä teettää lumen sulamisvesien jäätyminen. Se tekee esimerkiksi kevyen liikenteen väylille hankalia ja vaarallisia jäätikköjä, joita käydään tasoittamassa.

– Ne on näitä kevään haasteita, kun lumi sulaa. Niitä tasoitellaan, mutta se jäätyy aina uudelleen.

Olli arvioi, että myös katujen puhdistus hiekoitushiekasta alkanee muutaman viikon kuluttua.

– Jos lämpö nousee, aloitetaan liikenteenjakajien pesulla ja sitten sen jälkeen saadaan harjakoneet liikkeelle, sanoo Olli.

Lue myös: Päällystevauriot ovat alkaneet jo näkyä pääteillä, rannikolla kelirikosta voi tulla tavanomaista vaikeampi

Suosittelemme