Hyppää sisältöön

Hovioikeus kumosi käräjätuomion: Yksikönjohtaja ei syyllistynyt työsyrjintään hoivakotikriisin paljastaneen Tarja Parkatin tapauksessa

Käräjäoikeus tuomitsi hoivakodin yksikönjohtajan sakkorangaistukseen palkitun lähihoitajan Tarja Parkatin työsyrjinnästä, mutta hovioikeus kumosi tuomion.

Vaasan hovioikeus
Lähihoitaja Tarja Parkatin työsuhteen irtisanonut hoivakodin johtaja valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasan hovioikeus on kumonnut hoivakodin yksikönjohtajan tuomion työsyrjinnästä lähihoitaja Tarja Parkattia koskevassa asiassa.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi syksyllä yksikönjohtajan sakkoihin, mutta hovioikeus vapautti nyt hänet sekä rangaistuksesta että korvausvelvollisuuksista.

Kyse on tapauksesta, jossa hoivakotikriisin paljastaneen palkitun lähihoitajan Tarja Parkatin työsuhde irtisanottiin Kristiinankaupungissa alkuvuodesta 2019.

Pohjanmaan käräjäoikeus päätyi silloin syyttäjän kannalle, että Parkatin työsuhde purettiin yhteiskunnallisen mielipiteen tai poliittisen tai ammatillisen toiminnan perusteella. Parkatti oli vähän aiemmin ilmoittanut Kristiinankaupungissa toimineen Esperi Care Ulrikan toiminnan epäkohdista ammattiliittoonsa, sekä Valviraan ja aluehallintovirastoon.

Parkatti oli työskennellyt kristiinankaupunkilaisessa hoivakodissa sijaisena ja oli ehtinyt työskennellä vasta kaksi ensimmäistä työvuoroa, kun hoivakodin yksikönjohtaja oli ilmoittanut tekstiviestillä, että työsuhde päätetään muiden työntekijöiden antaman negatiivisen palautteen ja Parkatin yhteistyökyvyttömyyden vuoksi.

Yksikönjohtaja kuitenkin kertoi tienneensä ilmoituksista jo silloin, kun oli Parkatin palkannut.

Käräjäoikeuden ratkaisusta valitti syytettynä ollut hoivakodin yksikönjohtaja.

Todistelujen perusteella hovioikeus hylkäsi syytteen työsyrjinnästä.

Muutosta tuomioon voi hakea korkeimmasta oikeudesta.

Lue myös: Vanhustenhoidon ongelmat esiin tuoneen Tarja Parkatin työsyrjintä toi hoivakodin yksikönjohtajalle sakkoja ja korvausvastuuta

Hovioikeus ratkaisee hoivakotikriisin paljastaneen Tarja Parkatin työsyrjintäasian

Työtuomioistuin selvittää, irtisanottiinko palkittu hoitaja ja hoivakotikriisin paljastanut Tarja Parkatti laittomasti

Hoivakotikriisin paljastanut Tarja Parkatti hävisi työsuhteensa purkuasian työtuomioistuimessa

Suosittelemme