Hyppää sisältöön

Israelin poliisi ottanut yhteen muslimien kanssa Temppelivuoren Al-Aqsan moskeijassa – Gazasta ammuttu raketteja

Pääsiäisen ja ramadanin osuminen päällekkäin pelätään kiristävän jo ennestään jännittyneitä välejä Jerusalemin juutalaisten ja muslimien välillä.

Israelilaispoliisit Al-Aqsan moskeijan luona Temppelivuorella.
Israelin poliisi Al-Aqsan moskeijan portilla varhain keskiviikkona. Kuva: STELLA Pictures/ddp/abaca press
Elias Peltonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Seitsemän palestiinalaista loukkaantui Israelin poliisin tunkeuduttua sisään Al-Aqsan moskeijaan Jerusalemin Temppelivuorella varhain keskiviikkona, kertoo Palestiinan Punainen Puolikuu -järjestö.

Israelin poliisi sanoi menneensä sisään moskeijaan ajaakseen pois sinne lukittautuneita naamioituneita mellakoitsijoita.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni yli 350 ihmistä. Poliisi syytti moskeijan tuhoista ja häpäisystä mellakoitsijoita, kertoo israelilainen verkkomedia Times of Israel.

Saudi-Arabian, Egyptin ja Jordanian ulkoministeriöt ovat tuominneet Israelin poliisin tunkeutumisen Al-Aqsan moskeijaan.

Myös Gazaa hallitseva Hamas on tuominnut Israelin poliisin toimet ja kehottanut Länsirannan palestiinalaisia menemään joukolla puolustamaan Al-Aqsan moskeijaa.

Israelin asevoimien mukaan Temppelivuoren yhteenoton jälkeen Gazasta ammuttiin ainakin yhdeksän rakettia Israeliin.

Jerusalemin Temppelivuori on sekä muslimien että juutalaisten pyhimpiä paikkoja. Tässä kuussa jo valmiiksi jännittyneiden välien pelätään kiristyvän, sillä muslimien pyhä ramadan-kuukausi sekä juutalaisten pääsiäinen osuvat samaan aikaan.

Lähteet: Reuters, AFP

Päivitetty kiinniotetuilla 5.4.2023 klo 5.40.

Suosittelemme