Hyppää sisältöön

Kupittaan stadionin nurmiremontissa alkaa lämmitysjärjestelmän asennus – valmista on toukokuun puolivälissä

Turkulaiset jalkapallojoukkueet siirtyvät luonnonnurmiajasta tekonurmikauteen. Keväiset huolet kentän kunnosta jäävät historiaan.

Turun Kupittaan stadionin nurmen vaihto tekonurmeksi on edennyt päätykatsomon ja kentän välisen tukimuurin rakentamiseen
Veritas Stadionin uusi nurmi tulee kovaan käyttöön, sillä sitä käyttävät sekä FC Inter että TPS. Kuva: Marie Söderman / Yle
Tarja Hiltunen

Turun Kupittaan stadionin nurmen vaihto tekonurmeksi on edennyt päätykatsomon ja kentän välisen tukimuurin rakentamiseen.

Kentän kantava betonimurskekerros on pääosin tehty, kentälle on rakennettu salaojat ja kastelujärjestelmän vesijohto on asennettu. Seuraavaksi asennetaan kentän lämmitysjärjestelmä sekä tiivistetään ja tasataan kentän pinta.

– Tekonurmen asennus sijoittuu huhti-toukokuun vaihteeseen, sanoo Turun kaupungin vastaava rakennuttaja Susanne Järvi.

Viime viikon runsaat lumisateet ja edelleen kylmänä jatkunut sää eivät ole viivästyttäneet hanketta tähän mennessä.

– Tulevat työvaiheet ovat riippuvaisia sääolosuhteista, joten joltain osin voi tulla aikatauluun viivästyksiä, sanoo Järvi.

Viime vuoden marraskuussa alkaneen nurmenvaihtotyön pitäisi olla valmis alkuperäisen aikataulun mukaan 17. toukokuuta.

Tekonurmiurakan hinta on runsaat kaksi miljoonaa.

Kenttä käyttöön toukokuussa

Uusi kenttä tulee kovaan käyttöön, kun sitä käyttävät sekä Veikkausliigassa pelaava FC Inter ja yhtä alemman sarjatason Ykkösen joukkue FC TPS.

– Tekonurmen käyttöikä on kolmesta viiteen vuoteen riippuen käytöstä, sen jälkeenkin sitä voidaan hyödyntää muilla kentillä. Jatkossa tarvitsee uusia vain tekonurmimatto, sanoo Susanne Järvi.

26. kautensa Veikkausliigassa keskiviikkona aloittava FC Inter pelaa viisi ensimmäistä peliä vieraskentillä. Ensimmäinen peli uudistetulla stadionilla on Interillä 22. toukokuuta. Ykkösessä pelaava TPS puolestaan pelaa ensimmäisen kerran Kupittaalla 27. toukokuuta.

Uusi tekonurmi poistaa jokakeväisen huolen, missä kunnossa Kupittaan nurmi on talven jäljiltä. Esimerkiksi vuosi sitten pelejä siirrettiin pois kentältä, kun nurmi ei kestänyt useita peräkkäisiä pelejä. Kentän kunnostusta vaikeutti myös meneillään ollut kunta-alan lakko, jonka piiriin kaupungin kenttähenkilöstöä kuului.

Suosittelemme sinulle