Hyppää sisältöön

Kevätkelien pelätään houkuttelevan kaksipyöräisiä Porin teille tuhoisin seurauksin – kaupunki painii routavaurioiden ja rahapulan ristipaineessa

Porin kaupunki saa ilmoituksia teiden kehnon kunnon takia rikkoutuneista ajoneuvoista viikottain.

Suuri kuoppa asfalttitiessä
Itätullinkadun ja Vähälinnankadun risteyksessä odottaa mojova kuoppa pahaa aavistamatonta autoilijaa. Kuva: Rami Koivula
Kati M. Rantala

Porissa on tänä keväänä erityisen pahoja routavaurioita.

Tiemestari Jyrki Kartastenpään mukaan Porilla on selvästi pienempi budjetti teiden korjaamista varten verrattuna muihin saman kokoluokan kaupunkeihin.

– Kyllä se siitä lähtee, että liian vähän käytetään rahaa katujen asfaltointiin. Rahoitusta on saatu viime vuosina lisää, mutta se ei edelleenkään riitä siihen, että saataisiin tiet edes kohtuulliseeen kuntoon, Kartastenpää toteaa.

Mikä tietä rapauttaa ja miksi Porissa pitäisi kuoria iso osa teistä asfaltista. Tiemestari Jyrki Kartastenpää tarkastelee kevään tuhoja Rami Koivulan kanssa.

Porin kaupunki saa ilmoituksia teiden kehnon kunnon takia rikkoutuneista ajoneuvoista viikottain.

– Niitä tulee yhdestä kahteen lähes joka viikko. Tilanteet tutkitaan ja kaupunki korvaa vauriot, mikäli siihen on syytä. Keväisin ilmoituksia tulee eniten, Jyrki Kartastenpää kertoo.

Toistaiseksi Porissa on säästytty pahemmilta haavereilta ja henkilövahingoilta, mutta kevätkelien houkutellessa erityisesti kaksipyöräisiä liikenteeseen, on vaara suuri.

Tien pinnasta on asfalttia kuoriutunut pois
Röpelöinen pinta on valitettavan tuttu näky Porin kaduilla. Kuva: Rami Koivula

Jos rahaa olisi, pitäisi porilaisteiltä rouhia kerralla asfalttia isoja määriä ja korvata kokonaan uudella.

– Silloin kun asfaltointimäärärahoja oli vielä vähemmän kuin nyt, asfalttia vedettiin todella ohkaisia kerroksia. Nyt se kuoriutuu kaistaleina irti ja tiessä saattaa olla neliömetrin tai kahden kokoisia laikkuja ilman pintaa.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme