Hyppää sisältöön

Eduskuntaan valittu Nasima Razmyar jättää Helsingin apulaispormestarin tehtävän: ”Aikansa kutakin”

Razmyarin mukaan apulaispormestarin tehtävässä ei pääse tekemään samanlaista vaikuttamistyötä kuin kansanedustajana.

Nasima Razmyar valokuvattiin Lauttasaaressa Veijarivuoren uimarannalla helmikuun 2021 alussa.
Nasima Razmyar aikoo jatkossa keskittyä täysillä kansanedustajan tehtävään. Kuva: Silja Viitala / Yle
Rosa Lehtokari
Avaa Yle-sovelluksessa

Vastavalittu kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) jättää tehtävänsä Helsingin apulaispormestarina.

Hän perustelee asiaa sillä, että hän pyrki kansanedustajan tehtävään ja tuli valituksi.

– Olen täysin sitoutunut kansanedustajan työhön, ja sitä tulen jatkamaan.

Razmyar toteaa, että yksi merkittävä tekijä päätöksessä on ollut se, että apulaispormestarin työssä ei pääse tekemään samanlaista vaikuttamistyötä kuin kansanedustajana.

Hän kuitenkin iloitsee, että teki aikanaan ratkaisun pyrkiä tehtävään. Takana on nyt kuusi vuotta apulaispormestarin töitä.

– Aikansa kutakin. Kuitenkin kahta toimialaa nähneenä uskon, että tässä on kertynyt kokemusta, jolla on suuri arvo eduskuntatyössä ja erityisesti lainsäädäntötyössä.

Luvassa tuplatyötä seuraavat viikot

Razmyar sanoo että tilanne on siinä mielessä erikoinen, että apulaispormestarin tehtävään ei ole olemassa varahenkilöä. Hän on puolueensa ainoa edustaja pormestaristossa.

Siksi hän aikoo hoitaa seuraavat viikot apulaispormestarina, vaikka aloittaa samaan aikaan töitään kansanedustajana. Kyseessä on siirtymävaihe, kunnes seuraaja löytyy.

– En tietenkään pysty täysimääräisesti tekemään [apulaispormestarin töitä], mutta eron pyytäminen on myös vaikeaa tilanteessa, jossa ei ole seuraajaa tiedossa.

Razmyar on toiminut Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarina vuosina 2017–2021 ja kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina vuodesta 2021 alkaen. Tätä ennen hän toimi kansanedustajana.

Uusi apulaispormestari valitaan SDP:n piirikokouksessa toukokuun loppupuolella, jonka jälkeen Helsingin kaupunginvaltuusto vahvistaa valinnan.

Razmyar uskoo, että piirikokous ja Helsingin SDP valitsee tehtävään pätevän seuraajan.

– Itse toivon, että hyviä ehdokkaita asettuisi. Tämä on tärkeä ja vaativa paikka, mutta kyllä meidän ryhmästä osaamista löytyy.

Puolueen puheenjohtajuus ei havittelussa

Razmyar kertoo, että hän ei ole pohtinyt vielä sitä, aikooko hän tavoitella SDP:n puheenjohtajuutta.

Haastattelun aikana hän kuitenkin kallistuu kieltävään vastaukseen, mutta korostaa, että uutinen on hyvin tuore ja asia vaatii vielä kypsyttelyä.

Razmyar ymmärtää hyvin Sanna Marinin päätöksen vetäytyä puolueen puheenjohtajan tehtävästä, sillä viimeiset vuodet ovat olleet raskaita. Puolueessa uutinen kuitenkin yllätti.

– Puolueen kannalta tämä on iso asia. Marinin tekemällä työllä on ollut valtava merkitys SDP:n uudistamisessa, Razmyar sanoo.

Suosittelemme