Hyppää sisältöön

Puolueaktiivi uskoo Marinin lähdön tuovan ”lisäsähköä” Jyväskylän puoluekokoukseen syksyllä

Syyskuussa Jyväskylässä pidettävään SDP:n puoluekokoukseen tuli aivan uudenlaista jännitystä Marinin ilmoitettua, että hän ei aio jatkaa puolueen puheenjohtajana.

Sanna Marin.
Sanna Marinin luopuminen puheenjohtajuudesta sähköistää Jyväskylän puoluekokouksen syksyllä. Kuva: Benjamin Suomela / Yle
Tuukka Tervonen,
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n Keski-Suomen piirin piirihallituksen puheenjohtaja Jarno Kemiläiselle SDP:n puheenjohtajan Sanna Marinin aie olla hakematta uutta kautta tuli ”täytenä yllätyksenä”.

— Vasta huomasin, kun tiedotustilaisuus oli menossa, ei ollut mitään ennakkotietoa, Kemiläinen kommentoi.

Kemiläinen uskoo Marinin luopumisaikeiden tuovan ”lisäsähköä” Jyväskylässä syyskuussa pidettävään puoluekokoukseen, jossa Marinille valitaan seuraaja. Hän itse näkee, että puoluekokouksen pitäisi valita puheenjohtaja, joka jatkaa puolueen uudistamista ja tuo yhä lisää nuoria puolueeseen.

— Tulevaisuudentekijöitä, Kemiläinen ilmaisee asian.

Tärkeimpänä asiana uudessa puheenjohtajassa hän näkee sen, että valittu olisi ”kaikkien puheenjohtaja”, joka yhdistäisi puolueen.

Kemiläinen ei halua kuitenkaan kommentoida, onko hänellä suosikkia Marinin seuraajaksi. Hänestä on myös vielä aikaista spekuloida, nousisiko joku Keski-Suomen SDP:n edustajista puheenjohtajistoon, vaikka Kemiläinen myöntää, että se olisi hänelle mieluista.

SDP oli Keski-Suomen vaalipiirin isoin puolue eduskuntavaaleissa ja puolueen Riitta Mäkinen vaalipiirin äänikuningatar melkein kymmenellä tuhannella äänellään.

Puoluekokoussuunnitelmat menevät nyt hiukan uusiksi, sillä Kemiläisen mukaan puheenjohtajavaihdokseen ei oltu mitenkään varauduttu. Messukeskus Paviljongissa pidettävää puoluekokousta on valmisteltu viime syksystä asti.

Hänen mukaansa puolueen piirissä ei ole ollut spekulointia Marinin luopumisesta ja hänen mukaansa koko porukka on ollut ”Sannan takana”.

Kemiläinen pitää Marinin lähtöä menetyksenä, onhan väistyvä pääministeri tehnyt paljon puolueen eteen, mutta piirihallituksen puheenjohtajan mielestä ihmisen omaa halua ja tahtotilaa pitää kunnioittaa.

Suosittelemme