Hyppää sisältöön

Ulkomaiden lehdet kertasivat Marinin saavutuksia, mutta muistuttivat valtionvelasta ja bilevideoista

Politico kuvasi Marinia ”eurooppalaisen vasemmiston tähdeksi”.

Sanna Marin puhuu äänestäjille vaalitapahtumassa.
Sanna Marinin ilmoitus luopua SDP:n puheenjohtajuudesta huomattiin myös maailman medioissa. Kuvassa Marin kampnajoimassa Vantaalla maaliskuussa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
STT

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) keskiviikkoinen ilmoitus siitä, ettei hän aio enää syksyllä pyrkiä sosiaalidemokraattien puheenjohtajaksi huomioitiin myös maailmalla.

Ranskalainen uutistoimisto AFP muistutti, että Marin on ollut Suomen suosituin pääministeri vuosikymmeniin, mutta on samalla myös jakanut kansaa.

AFP:n mukaan osa suomalaista pitää Marinia vahvana johtajana, joka luotsasi maansa menestyksekkäästi koronapandemian läpi ja sotilasliitto Naton jäseneksi. Arvostelijat taas ovat kiinnittäneet huomiota valtionvelan kasvuun ja Marinin runsaasti huomiota saaneisiin bilevideoihin.

AFP:n mukaan Marin on puolustanut saavutuksiaan ja syyttänyt kokoomusta siitä, että se ”haluaa ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille”.

Ruotsalaisen iltapäivälehti Expressenin mukaan Marin tunnusti itse, että aika pääministerinä on ollut kuluttavaa ja hän kaipaa lepoa. Expressen muistutti niin ikään Marinin sanoneen, ettei luopuminen johdu suoraan vaalitappiosta, vaikka päätös sen jälkeen kypsyikin.

Myös Washington Post korosti uutisessaan Marinin luopumisesta pääministerin saavutuksia koronapandemian aikana sekä siitä, että hän oli yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa luotsaamassa Suomen Natoon. Lisäksi lehti muistutti, että Marin on tullut tunnetuksi Ukrainan vankkana tukijana ja puolustajana.

Politico kuvasi Marinia ”eurooppalaisen vasemmiston tähdeksi”, mutta tähdensi, että kansalaisten huoli taloudesta vei sosiaalidemokraateilta vaalivoiton.

Suosittelemme