Hyppää sisältöön

Teemu Pukki kohosi ilmaissiirrosta seuralegendaksi, mutta nyt aika Norwichissa päättyy – seura kertoi Huuhkajat-maalitykin lähtevän kesällä

Teemu Pukki jättää Norwich Cityn kuluvan kauden päätteeksi. Pukki kertoo Englannin Mestaruussarjan seuran tiedotteessa, että päätös on ollut vaikea.

Teemu Pukki ler.
Teemu Pukin aika Norwichissa päättyy kuluvan kauden loppuun. Kuva: IMAGO/News Images/ All Over Press
Samu Saatsi

Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Teemu Pukki lähtee pitkäaikaisesta seurastaan Norwich Citystä kuluvan kauden päätteeksi. Norwich kertoo Pukin lähdöstä verkkosivuillaan.

Pukki on pelannut Norwichissa kesästä 2018 saakka, kun hän siirtyi Englantiin tanskalaisseura Bröndby IF:stä ilmaissiirrolla.

Pukki on kohonnut vuosien varrella ”Kanarialintujen” seuralegendaksi, nousten seuran kaikkien aikojen maalintekijätilastossa neljänneksi. Suomalainen on osunut Norwichille kaikissa kilpailuissa yhteensä 88 kertaa. Hän on ollut nostamassa seuraa kahdesti Valioliigaan ja ollut sen paras maalintekijä vuodesta toiseen.

Pukki kertoo seuran tiedotteessa, että lähtöpäätös on ollut haastava.

– Tämä ei ollut helppoa, sillä Norwich City merkitsee minulle niin paljon ja on tehnyt todella paljon eteeni, Pukki kommentoi seuran mukaan.

– Minulla on täältä upeita muistoja sekä urani että henkilökohtaisten kokemuksien kautta. En usko, että kukaan olisi tiennyt miten hyvin kaikki tulisi menemään, kun tänne saavuin. Seuralla ja kaupungilla on sydämessäni erityinen paikka.

Pukki korostaa sitä, että kauden aikana on vielä paljon panoksena. Norwich on tällä hetkellä seitsemäntenä, juuri nousukarsintaryhmän alla. Huuhkajat-kärki on osunut tällä kaudella 35 ottelussa kymmenen kertaa.

Suosittelemme