Hyppää sisältöön

Marin pakoilee vastuutaan jättämällä puheenjohtajuuden, sanoo perussuomalaisten Ville Tavio

Perussuomalaiset toivoo keskustaa mukaan hallitusneuvotteluihin.

Ville Tavio keskustelee ihmisvilinässä Naantalin Tuhkamarkkinoilla.
Marinin ilmoitus tuli yllätyksenä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Ville Taviolle. Kuva: Hannu Vähämäki / Yle
Kai Jaskari
Avaa Yle-sovelluksessa

– Marinin ilmoitus tuli yllätyksenä. Hän on ottanut 40 miljardia velkaa Suomelle ja käynyt vaalit puheenjohtajana – ja nyt sitten jättää laivan. Varsin sekava tunnelma jäi Marinista, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ilmoitti keskiviikkona, että hän ei aio asettua ehdolle demarien puheenjohtajaksi syyskuun puoluekokouksessa.

Joidenkin arvioiden mukaan Marinin ero puheenjohtajuudesta tasoittaa SDP:n tietä hallitukseen.

– Minua huolestuttaa, jos kokoomus aidosti lähtee rakentamaan sinipunahallitusta, koska se ei ole se, mitä he ovat äänestäjille luvanneet eikä se ole sitä, mitä Suomi ansaitsisi, Ville Tavio sanoo.

– Me luonnollisesti suurena puolueena ja vaalien toisena voittajana katsomme hallitustunnustelijan kysymykset. Toivomme, että kokoomus on valmis tekemään kanssamme yhteistyötä. Toivomme myös, että keskusta lähtee mukaan hallitusneuvotteluihin.

Tavion mukaan Marin pakoilee vastuutaan jättämällä puheenjohtajuuden.

– SDP sai strategisen äänestyksen kannatusta vasemmistoliiton ja vihreiden perinteisiltä kannattajilta. Kyllä tuo vähän vastuunpakoilulta tuntuu. Mutta toisaalta SDP:n linjat eivät muutu siitä miksikään, vaikka Sanna Marin lähtisi.

– Minun mielestäni olisi tärkeintä, että Suomeen saataisiin isänmaallisempaa politiikkaa. Toivoisin, että perussuomalaiset otettaisiin mukaan hallitukseen. Se on nyt sitten (kokoomuksen puheenjohtajan) Petteri Orpon neuvottelutaidoista kiinni.

SDP:n tulevaisuutta Marinin ilmoituksen jälkeen käsitellään keskiviikon 5.4. A-studiossa, jonka voit katsoa Yle Areenasta.

Suosittelemme