Hyppää sisältöön

Aawastock ei soi ensi kesänä – musiikkifestivaali pitää välivuoden ja pohtii tulevaisuutta

Musiikkifestivaali Aawastock jää ensi kesänä toteutumatta. Nyt tutkitaan, kuka ottaa tapahtuman järjestämisen jatkossa vastuulleen.

Ihmisiä kuuntelemassa bändiä Aawastockissa Ylitornion Aavasaksalla.
Viime kesän 20-vuotisjuhlatapahtuma veti Aavasaksalle runsaasti yleisöä. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Pirkko Kukko-Liedes

Musiikkifestivaali Aawastockia Ylitorniolla ei järjestetä ensi kesänä. Festivaalin promoottori Tommi Lanton mukaan Aavasaksan tapahtumaa ei ole kuopattu, mutta välivuosi on tarpeen. Aawastockia on toteuttanut pieni tapahtumatiimi ja vapaaehtoisten joukko. Järjestäjänä on ollut Ylitornion kunta.

– Tuotannolla on tarve pitää luova tauko. Viime vuoden 20-vuotisjuhlat onnistuivat, mutta tärkeää on pyrkiä parantamaan, ja tätä tulee nyt pohtia, Lantto kertoo tiedotteessa.

Viimekesäisen Aawastockin tuottaja Karoliina Ajanki sanoo, että festivaalin järjestämiseksi jatkossa on pohdittava, mistä toteuttaja ja tekijöitä löytyy ja millainen rahoitusmalli tapahtumalle rakennetaan.

– On ymmärrettävää, että kunta ei ota tapahtumajärjestämistä kontolleen, mutta muitakin toteutustapoja on. Pohdittavaksi jää rahoitusmalli sekä uusi toteuttaja, kuten yhdistys tai kaupallinen yhteistyökumppani, Ajanki kertoo.

Ajanki toteaa, että Aawastockin paluu viime kesänä keräsi laajasti huomiota ja festivaali sai suosiota.

– On sääli, jos tehty ponnistus jäisi kertaluontoiseksi.

Ilmakuva Aavasaksalta, taistalla Ylitornion kyläraitti ja Ruotsin Övertorneå.
Aawastockin tapahtumapaikka Aavasaksan laella tarjoaa hulppeat näkymät Tornionjoelle. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Aawastockin ohessa toimineen Leader-hankkeen tuotoksena syntyi Kestävien tapahtumien Tornionlaakso -opas. Se on luettavissa ja ladattavissa Aawastockin verkkosivuilla. Hanke sai Outokaira tuottamhan ry:n rahoituspäätöksen.

Suosittelemme