Hyppää sisältöön

SoulFun konsertoi lapsille ja nuorille kaikissa Kainuun kunnissa – tavoitteena viedä rytmimusiikkia sinne, missä sitä ei yleensä kuulla

SoulFunin suurkonsertti on tänään Paltamossa. Aikaisemmin peräti 18-henkinen orkesteri on esiintynyt Hyrynsalmella, Ristijärvellä ja Suomussalmella.

Orkesterin jäsenet lavalla mustavalkoisessa kuvassa.
SoulFun on poikkeuksellisen suuri rytmimusiikin kokoonpano Kainuussa. Kuva: Miikka Miinala
Tiia Korhonen

Kaikissa Kainuun kunnissa kiertävä SoulFun konsertoi tänään torstaina lapsille ja nuorille Paltamon Korpitien koulun Korpisalissa.

Orkesterissa on peräti 18 ammattimuusikkoa, joten se on poikkeuksellisen suuri rytmimusiikin kokoonpano Kainuussa, kertoo SoulFunin jäsen Sanna Harju.

– Konserttien tavoitteena on tutustuttaa koululaisia rytmimusiikin maailmaan ja tehdä näkyväksi, miten rytmimusiikki, erityisesti soulmusiikki, voi olla viihteellistä ja tätä päivää. Taiteellisuus, korkeakulttuuri ja viihde eivät sulje pois toisiaan.

Tähän mennessä orkesteri on konsertoinut Hyrynsalmella, Ristijärvellä ja Suomussalmella. Harjun mukana lasten ja nuorten suhtautuminen konserttiin on ollut todella innostunutta ja positiivista.

SoulFun-työryhmä on saanut konserttien toteuttamiseksi Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahaston kärkihankerahoituksen. Päätavoitteena on viedä rytmimusiikkia syrjäseuduille sekä herättää lasten ja nuorten kiinnostus musiikkiharrastuksen pariin.

Voit keskustella aiheesta 7. huhtikuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme