Hyppää sisältöön

Yhden aikakauden loppu: Sanna Marin jätti hallituksensa eronpyynnön presidentille

Marinin hallitus jatkaa toimitusministeristönä siihen asti, kunnes uusi hallitus on saatu nimitettyä. Kokoomus aloittaa tunnustelut ensi viikolla.

Marin jätti hallituksen eronpyynnön presidentti Sauli Niinistölle Mäntyniemessä.
Annika Martikainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) jätti tasavallan presidenttille Sauli Niinistölle hallituksen eronpyynnön torstaina aamupäivällä.

– Arvoisa tasavallan presidentti, pyydän kunnioittavasti, että te arvoisa tasavallan presidentti vapauttaisitte valtioneuvoston jäsenyydestä minut ja muut valtioneuvoston jäsenet, Marin sanoi presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä.

Niinistö hyväksyi hallituksen eli valtioneuvoston eropyynnön. Samalla hän kiitti Marinia yhteistyöstä vaikeina vuosina.

– Minä hyväksyn eropyyntönne ja toivon, että valtioneuvosto jatkaa toimitusministeristönä, kunnes sitten uusi valtioneuvosto nimitetään, Niinistö vastasi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) jätti tasavallan presidenttille Sauli Niinistölle hallituksen eronpyynnön.
Niinistö kiitti Marinia yhteistyöstä vaikeina vuosina. Kuva: Silja Viitala / Yle

Vaalit voittaneen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo aloittaa tunnustelut uudesta hallituksesta ensi viikolla.

Toimitusministeristön ideana on se, että maassa on aina toimiva hallitus. Käytännössä Marinin toimitusministeristö hoitaa hallituksen juoksevia asioita ja rutiinipäätöksiä, mutta ei aja enää suuria poliittisia päätöksiä.

Marin ilmoitti eilen keskiviikkona jättävänsä paikkansa SDP:n puheenjohtajana syksyllä ja siirtyvänsä rivikansanedustajaksi.

Marin nousi pääministeriksi ja puolueensa johtoon vuonna 2019, kun Antti Rinne joutui eroamaan tehtävistään alle vuosi vaalikauden alkamisen jälkeen.

Suosittelemme sinulle