Hyppää sisältöön

Toni Kohonen hakee Manse PP:tä oikeuteen – vaatii 120 000 euron korvauksia

Entinen pesäpalloilija Toni Kohonen katsoo irtisanomisensa laittomaksi.

Toni Kohonen katsoo mietteliäänä eteensä.
Toni Kohonen hakee Manse PP:tä oikeuteen. Kuva: Jussi Saarinen/AOP
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Pesäpallolegenda Toni Kohonen on jättänyt haastehakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen Manse PP:n kanssa käymästään kiistasta.

Kohonen vahvistaa asian Yle Urheilulle. Hän katsoo haastehakemuksen mukaan, ettei Mansella ollut perustetta irtisanomiselleen.

– Sopimus on irtisanottu ja mielestäni se on laiton irtisanominen. Sen takia ei ole sopuun päästy Mansen kanssa. Mennään sitten pitkän kaavan mukaan, jos täytyy, Kohonen kommentoi asiaa.

– Haaste on laitettu menemään. Minulla ei ole siihen lisättävää.

Yle Urheilu tavoitteli Manse PP:n nykyistä puheenjohtajaa Timo Mäkelää sekä entistä puheenjohtajaa Matti Helimoa kommentoimaan asiaa. Mäkelä vastasi haastattelupyyntöön torstai-iltana, mutta ei halunnut kommentoida.

– En voi asiaa avata ja kommentoida enempää, koska vastapuoli on jättänyt haastehakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen, niin asia ratkaistaan aikanaan siellä, Mäkelä viestitti.

Kohonen katsoo irtisanomisen laittomaksi ja vaatii yli 111 000 euron korvauksia sekä oikeudenkäyntikuluja, jotka ovat tähän mennessä noin 9 000 euroa. Korvausvaatimukseen sisältyy muun muassa palkka- ja lomakorvaukset syyskuuhun 2024 saakka sekä aineettoman vahingon korvaus mainehaitasta.

Manse PP kertoi Kohosen pelinjohtajasopimuksesta lokakuussa, mutta Manse päätti työsuhteen kertomansa mukaan 23. maaliskuuta. Kuukautta ennen tätä ElmoTV kertoi, että seura olisi irtisanonut Kohosen sopimuksen, mutta Mansen mukaan seura oli vapauttanut Kohosen pelinjohtajatehtävistä.

Haastehakemuksessa on valokuva helmikuisesta tilaisuudesta, jossa Kohoselle kerrottiin työsuhteen päättämisestä. Hakemuksen mukaan Matti Helimo kertoi Kohoselle tilaisuuden lopuksi, ettei seuralla ole muuta mahdollisuutta kuin irtisanoa tämä.

Kiistaa sopimuksen pituudesta

Helimo on Manse PP:n entinen puheenjohtaja, joka jätti tehtävänsä sanojensa mukaan läpinäkyvyyden ja avoimuuden takia, kun hänet valittiin Tampereen kaupungin apulaispormestariksi. Aamulehti on kuitenkin kertonut aiemmin tietojensa perusteella, että Helimo on ollut edelleen monien Manse PP:n keskeisten päätösten takana.

Haastehakemuksen perusteella Helimo myös neuvotteli sopimuksesta Kohosen kanssa ja lähetti hänelle ensimmäisen sopimusehdotuksen. Kun kaksikko oli päässyt periaatteelliseen yhteisymmärrykseen ehdoista, Manse PP:n jäseniä otettiin mukaan neuvotteluihin.

Haastehakemuksen mukaan Mansen asianajaja lähetti helmikuisen tilaisuuden jälkeen samana iltana Kohoselle työsopimuksen päättämistä koskevan luonnoksen. Asianajaja totesi viestissään, että ulospäin ilmoitettava syy yhteistyön päättäämiselle voi olla muu kuin luottamuspula.

Haastehakemuksen mukaan Kohonen myös katsoo sopimuksensa tiedotettua pidemmäksi. Manse PP julkisti Kohosen sopimuksen 1+2-vuotisena, mutta hakemuksen mukaan osapuolet olivat sopineet kaksivuotisesta sopimuksesta.

Viestittelyn perusteella seura totesi korjaavansa sopimuksen, mutta niin ei ole kuitenkaan tehty.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä ElmoTV.

Päivitetty 6.4. kello 21.21: Lisätty Timo Mäkelän kommentti ja tieto siitä, että hän vastasi Yle Urheilun yhteydenottoon.

Suosittelemme