Hyppää sisältöön

Hanna Väänänen nimitettiin AC Oulun toimitusjohtajaksi – ensimmäisenä naisena Veikkausliigassa

Väänänen on hoitanut toimitusjohtajan tehtävää vuoden 2022 syksystä.

Hanna Väänänen, AC Oulun toimitusjohtaja, 6.4.2023 (Tämä kuva paremmalla resoluutiolla)
AC Oulun toimitusjohtajaksi on nimitetty Hanna Väänänen.
Pekka Loukkola

Jalkapalloseura AC Oulun toimitusjohtajaksi on nimitetty Hanna Väänänen.

Hän on hoitanut tehtävää viime vuoden syksystä lähtien. Nimitys on historiallinen, sillä 35-vuotias Väänänen on ensimmäinen nainen Veikkausliigan toimitusjohtajana.

– Olen todella tyytyväinen, että valinta osui kohdalleni. Jalkapallo on lähellä sydäntäni, kun omat 12- ja 10-vuotiaat poikanikin pelavaat jalkapalloa. Täysillä ollaan jalkapallossa mukana, kertoo Väänänen.

Väänänen aloitti oululaisseurassa reilu vuosi sitten myyntipäällikkönä. Viime syksynä pitkäaikaisen toimitusjohtajan Juho Meriläisen jättäessä pestinsä siirtyi Väänänen toimittamaan vapautunutta tehtävää.

– Onneksi minulla on ollut aikaa valmistautua toimitusjohtajan tehtävään, Väänänen sanoo.

AC Oulu ei käynnistänyt missään vaiheessa julkista hakua toimitusjohtajaksi. Tehtävään löytyi tekijä omasta seurasta.

– Hanna on erittäin pidetty henkilö Laivastonsinisten yhteisössä ja on osoittanut omalla työllään olevansa kykenevä hoitamaan toimitusjohtajan pestiä, kertoo AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Veikkausliigassa on aiemmin ollut naisia joukkueiden toiminnanjohtajina, mutta ei toimitusjohtajan nimikkeellä. Viime vuonna VPS:n toiminnanjohtajana toimi Satu Nieminen. Sitä ennen FC Interissä toimi Johanna Leppänen ja Jarossa Sonja Westerlund.

Suosittelemme