Hyppää sisältöön

Näin asfalttia korjataan kesällä 2023 – kerro meille Hämeen surkeimmat tiet ajaa

Pikkuteitä korjataan Ironman-triathlonia varten kesällä, muuten korjausvelka kasvaa. Lähetä tämän jutun ohjeilla Yle Hämeen toimitukseen tietosi, missä kunnostustarve on suurimmillaan!

Päällystevaurioita-kyltti valtatie 13:n varressa.
Talvi on ollut vaikea tiestölle. Arkistokuva valtatie 13:n varrelta. Kuva: Petri Kuikka / Yle
Teemu Kammonen

Hollolan tiestö saa tänä kesänä erityishuomiota Ironman-triathlonin vuoksi. ELY-keskus keskittää alueelle tavallista laajemmat korjaushankkeet, jotka koskevat myös alempaa tieverkkoa.

Muutoin tieverkkoa kunnostetaan kesällä 2023 pääosin vilkkaimpien ja suurimpien väylien osalta.

Hollolan tiestön ennakoidaan joutuvan poikkeuksellisen suuren kuorman alle, kun Ironman-triathlonin maailmanmestaruuskilpailuihin osallistujat ja heidän huoltojoukkonsa saapuvat alueelle.

Hämeen väylistä huolehtivan Uudenmaan ELY-keskuksen projektipäällikkö Niklas Nevalainen kertoo, että kaiken kaikkiaan vuoden 2023 tierahat riittävät noin puoleen tieverkon perusylläpidosta.

– Vilkas verkko saadaan tehtyä, mutta hiljaisille teille ei saada mitään, Nevalainen sanoo.

Korjausvelkaa kertyy siten myös tänä vuonna.

ELY-keskus kilpailuttaa parhaillaan osaa kesän päällysteurakoista. Viimeisetkin kohteet saadaan selville toukokuun loppuun mennessä.

Uudellamaalla ja Hämeessä teitä päällystetään kesällä jonkin verran alle 400 kilometriä. Työt keskittyvät valtateille ja kantateille.

Lopuillaan oleva talvi on ollut tiestölle raskas, sillä lumi satoi viime vuonna aikaisin ja lämpötila on pumpannut pakkasrajan molemmin puolin.

Onko tiedossasi Kanta-Hämeen tai Päijät-Hämeen alueella huonossa kunnossa olevia teitä? Lähetä meille kuva, tieto paikasta ja yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen hameenlinna@yle.fi tai lahti@yle.fi.

Suosittelemme