Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradan uusi yrittäjä Sami Liljedahl: ”Nyt täytyy laittaa haalarit päälle ja ruveta hommiin”

Kaupungin sopimuskumppaniksi radan toiminnoista vastaamaan on valittu tarjous, joka jätettiin nimellä Ahvenisto Race Circuit (Sami Liljedahl).

Ahveniston moottoriradan ensimmäisen kaarteen loppu. Taustalla varikkoalue ja parkkipaikat.
Uusi palveluntuottaja aloittaa toimintansa Ahveniston moottoriradalla ensi syksynä. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Tiina Kokko

Hämeenlinnan Ahveniston moottoriradan uusi yrittäjä on ratkennut. Kiirastorstaina annetulla viranhaltijapäätöksellä kaupungin sopimuskumppaniksi radan toiminnoista vastaamaan on valittu Sami Liljedahlin jättämä tarjous. Valinnasta kertoi ensin Hämeen Sanomat (tilaajille).

Nykyään Janakkalassa asuva hämeenlinnalaissyntyinen Liljedahl on itsekin rata-autoilija, joka on viettänyt lapsesta asti paljon aikaa Ahveniston moottoriradalla.

Hänen isänsä on toiminut radan kilpailujohtajana, myös silloin, kun Ahvenistolla tapahtui helikopterionnettomuus vuonna 1983. Liljedahlin isä on myös Ahveniston Autourheilijoiden kunniapuheenjohtaja.

– Olen kasvanut radalla ja nähnyt sen sieltä asti, Liljedahl kertoo Ylelle.

Vahva rataperhe

Radan toimintaa pyörittämään perustetaan yhtiö, johon tulee mukaan myös Sami Liljedahlin veli Miika Liljedahl. Rakentamisessa apuna on veljesten setä, rakennusalalla toimiva Jouni Liljedahl.

Sopimuskausi on 10 vuotta. Käyttöoikeussopimusta ei ole vielä allekirjoitettu.

Sami Liljedahl kertoo, että Ahvenisto on tarkoitus saada kaikille avoimeksi paikaksi, jotta sinne voitaisiin saada muutakin toimintaa kuin moottoriurheilua. Moottoriurheilu on kuitenkin tulevan yhtiön pääasia.

Hiihtomahdollisuus säilyy moottoriradalla entisellään. Tämä oli mukana jo kaupungin tarjousehdoissa.

Liljedahl toivoo, että jatkossa stadionalueelle saataisiin toimintaa, jota yleisö voisi seurata entistä paremmin.

– Jos lyömme isosti rahaa esimerkiksi lisäasfaltointiin, se palvelee kaikkia: pyöräilijöitä, hiihtäjiä ja iltakäyttäjiä.

Valinta palveluntuottajaksi Ahveniston moottoriradalle oli Liljedahlin mukaan ”pieni huokaisu”.

– Nyt täytyy laittaa haalarit päälle ja ruveta hommiin.

Suosittelemme