Hyppää sisältöön

Valioliigan kulttivalmentaja tuohtui tähtihyökkääjä Harry Kanen toiminnasta – ”Olisi saattanut katkaista silmäripsensä”

Evertonin päävalmentaja Sean Dyche ei arvostanut Tottenhamin Harry Kanen käytöstä maanantaisessa kohtaamisessa. Everton on yhdeksän muun joukkueen tavoin mukana Valioliigan putoamiskamppailussa.

Sean Dyche puhuu tuomarille.
Evertonin nykyinen päävalmentaja Sean Dyche (vas.) on tunnettu kohahduttavista kommenteistaan. Kuva: Getty Images
Pertti Lappalainen

Everton on jalkapallon Valioliigassa keskellä todella tasaista putoamiskamppailua sijalla 16. Everton kamppaili itselleen tärkeän tasapelipisteen maanantaina Tottenhamia vastaan, vaikka pelasi vajaamiehisenä yli puoli tuntia.

Abdoulaye Doucoure ajettiin kentältä punaisella kortilla ulos 58. peliminuutilla. Keskikenttämies päätyi kahakkaan Tottenham-hyökkääjä Harry Kanen kanssa, ja läpsäisi häntä lopulta naamaan. Kane jatkoi ottelun loppuun, eikä vaikuttanut loukanneen itseään tilanteessa.

Abdoulaye Doucoure huitaisee Harry Kanea kasvoihin.
Abdoulaye Doucoure (oik.) huitaisi Harry Kanea naamaan maanantain ottelussa. Kuva: Getty Images
Harry Kane pitelee kasvoja.
Kane kaatui tilanteen seurauksena nurmelle kasvojaan pidellen. Kuva: Getty Images

Evertonin päävalmentaja Sean Dyche vitsaili tilanteelle torstaina lehdistötilaisuudessa. Kokeneen valmentajan mielestä Doucouren läpsäisy ei ollut kovin voimakas.

– Ajattelin jossain vaiheessa, että hän olisi saattanut katkaista silmäripsensä, mikä olisi ollut traagista, Dyche piikitteli tilanteessa maahan kaatunutta Kanea.

Dyche toi kuitenkin selväksi, ettei Doucouren toiminta kuulu lajiin.

– Totta kai hän tietää, ettei jalkapallossa voi nostaa kättään, 51-vuotias valmentaja totesi.

Hän ei pitänyt Kanen tavasta tuoda kontakti esille. Dychen mielestä Doucouren läpsäisy ei selvästikään ollut kovin voimakas. Englantilaisvalmentaja kritisoikin lajikulttuuria BBC:n mukaan.

– Outo asia jalkapallossa on, että yhtenä iltana joku pelaaja voi olla lähellä murtaa nilkkansa, eikä mitään sanota. Toisena iltana joku hajottaa silmäripsensä ja se on kuin maailmanloppu, hän sanoi.

Dyche valmensi lähes kymmenen vuotta Burnleya ennen viime keväisiä potkujaan. Hän tuli tunnetuksi peluuttamastaan perinteisestä 4-4-2 -pelimuodostelmasta sekä värikkäistä lehdistötilaisuuksistaan. Tammikuussa Dyche tuli Evertonin puikkoihin, kun Frank Lampard sai potkut.

Putoamistaisto kiihtyy

Everton kohtaa viikonloppuna Mestarien liiga -paikasta neljännellä sijalla taistelevan Manchester Unitedin. Neljä viime otteluaan tappioita pelanneen Evertonin päävastustajista Leeds sekä Crystal Palace kohtaavat toisensa, kuten Leicester ja Bournemouth.

Rodrigo laukoo palloa.
Espanjalaishyökkääjä Rodrigo (oik.) on iskenyt Leedsille 11 maalia tällä kaudella. Kuva: Getty Images

Sarjan yhdeksän viimeistä joukkuetta ovat seitsemän pisteen sisällä. Sijalla 13 oleva Leeds on ollut putoajakandidaateista Evertonin tapaan hyvävireinen, sillä joukkue on kerännyt seitsemän pistettä neljästä viime ottelustaan. Suurimmalla osalla putoajakandidaateista on yhdeksän ottelua pelaamatta.

– Erot joukkueiden välillä ovat minimaalisia. Meidän on oltava valmiita ottamaan pisteitä jokaisesta ottelusta, sillä sijoitukset muuttuvat todella nopeasti, Leedsin päävalmentaja Javier Gracia Carlos pohti.

Katso Valioliigan sarjataulukko täältä.

Suosittelemme sinulle