Hyppää sisältöön

Katso, miten kiihkeä välieräsarja sai huipennuksensa – Akaa-Volley teki seurahistoriaa kuilun partaalta

Akaa eteni ensimmäistä kertaa lentopallon miesten Mestaruusliigan loppuottelusarjaan, kun se kukisti Raision Loimun ratkaisevassa viidennessä välierässä 3–0. Toinen loppuottelujoukkue selviää lauantaina.

Akaa-Volley Mestaruusliigan finaaleihin! Ali Fazli tyylitteli ottelupallon lattiaan.
Paavo Forsberg

Akaa-Volley eteni ensimmäistä kertaa historiassaan lentopallon miesten Mestaruusliigan finaaliin, kun se kukisti Raision Loimun ratkaisevassa viidennessä välieräkohtaamisessa 25–22, 25–23, 25–16.

Akaan tehokkain pelaaja oli 12 pistettä tehnyt Greg Petty.

Aiemmat ottelut olivat yhtä lukuun ottamatta venyneet viiteen erään, mutta perjantain ottelu ratkesi suoraan kolmessa. Pelaajia ei Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnarin mukaan tarvinnut erikseen lietsoa ratkaisevaan kamppailuun.

– Koetettiin pitää huoli, ettei lataus mene yli. Tänään oli hyvä fokus alusta lähtien. Kaksi erää tiukkaa ja kolmas tuli vähän selvemmin, Kunnari sanoi.

Kunnarin mukaan joukkueen hyvä ja painava syöttö oli perjantain ottelun ratkaisevia tekijöitä.

– Saimme vastustajan vastaanottoa riittävästi rikki ja heidän keskipelaamistaan vähemmälle. Saimme hyvän laitatorjunnan tehtyä sinne.

Akaa vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3–2 alkuvaikeuksista huolimatta. Raisio aloitti ottelusarjan vahvasti ja johti sitä jo voitoin 2–0. Selkä seinää vasten pelannut Akaa kuitenkin voitti kolme ottelua peräkkäin ja nousi ensimmäistä kertaa loppuotteluun.

Paljon kovia ottelusarjoja kansainvälisellä pelaajaurallaan nähnyt Kunnari arvosti korkealle tiukkaa välieräsarjaa Raisiota vastaan.

– Oli huikeat pelit ja tunnelma. Tämä on ollut kiihkeä sarja. Hienoa, että Suomessakin on sellaista, toista kauttaan Akaata luotsaava Kunnari sanoi.

Tällä kaudella Suomen cupissa hopeaa saavuttaneen Akaa-Volleyn paras sijoitus Mestaruusliigassa on edellisen kauden pronssi. Raisio tavoitteli ensimmäistä finaalipaikkaansa sitten vuoden 2001, jolloin se myös juhli SM-kultaa.

Loppuottelusarjan toinen joukkue selviää huomenna, kun kahden edelliskauden finalistit VaLePa ja Savo Volley kohtaava ratkaisevassa viidennessä ottelussa.

– Sekin on ollut tiukka sarja. Viides peli ratkaisee, kuka tulee vastaan. Sitten aletaan katsomaan videoita vastustajasta. Katsotaan huomenna, Kunnari sanoi.

VaLePa on voittanut seitsemän Suomen mestaruutta, mutta jos finaaliin etenisi Savo Volley, varmistuisi, että miesten Mestaruusliigaan saadaan täysin uusi Suomen mestari.

Toni Flink haastatteli Olli Kunnaria.

Suosittelemme