Hyppää sisältöön

Taas suomalaista NHL-historiaa! Mikko Rantanen hurjasteli yli sadan pisteen rajan – Boston Bruins teki kaikkien aikojen voittoennätyksen

Mikko Rantasen huippuvire ei hyydy. Voimahyökkääjä teki jotain, mitä vain Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat suomalaisista pystyneet aikaisemmin tekemään. Boston Bruins teki kierroksella NHL-historiaa.

Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen saavutti sadan pisteen rajapyykin tämän kauden runkosarjassa, kun hän teki kaksi maalia ja alusti kaksi 5–4-jatkoaikavoittoon päättyneessä vieraspelissä Anaheim Ducksia vastaan.

Rantasen vyöllä on nyt 102 (54+48) pistettä.

Rantanen on ensimmäinen suomalaispelaaja 2000-luvulla, joka on rikkonut sadan pisteen virstanpylvään runkosarjassa. Suomalaisista tähän ovat aikaisemmin pystyneet vain Jari Kurri ja Teemu Selänne. Kurri rikkoi sadan pisteen rajan kuudesti kertaa ja Selänne neljästi.

Rantanen saavutti viime viikolla kolmantena suomalaisena 50 maalin rajapyykin runkosarjassa. Aiemmin vastaavaan ovat pystyneet Kurri ja Selänne.

Upeat harhautukset ja rystyvippi

Rantanen onnistui ensimmäisen kerran toisessa erässä, kun hän vippasi rystyltä näyttävien harhautusten jälkeen Coloradon 2–0-johtoon maalin edustalta.

Illan toisen maalinsa suomalaistähti teki kolmannessa erässä. Rantanen kavensi pelin 3–4:ään ylivoimailla suoraan Nathan MacKinnonin poikittaissyötöstä.

Ottelun kolmostähdeksi valittu suomalaishyökkääjä sai syöttöpisteensä MacKinnonin 4–4- ja 5–4-maaleista. MacKinnon laukoi ottelun tasoihin ylivoimalla ajassa 55.28 suoraan Rantasen syötöstä. Ottelun voitto-osumassa voimahyökkääjä oli kakkossyöttäjä.

Rantanen sai jääaikaa yli 25 minuuttia

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar oli mielissään, että joukkue onnistui nousemaan kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon.

– Saimme pelata paljon ylivoimaa ja meidän viisi parasta pelaajaa saivat olla paljon jäällä. Kun lahjakkaille ja taitaville pelaajille antaa riittävästi aikaa, onnistuvat he lopulta, Bednar totesi.

Ottelun ykköstähdeksi valittu MacKinnon (2+1) ja Rantanen saivat ottelussa vastuuta yli 25 minuuttia, josta ylivoima-aikaa oli yli seitsemän minuuttia.

– Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta. Pojat ovat tehneet todella kovan työn, ja olemme jälleen divisioonamme ykkössijalla. Olemme olleet pudotuspelimoodissa jo parin kuukauden ajan, Coloradon henkisiin johtajiin kuuluva MacKinnon sanoi.

Tällä kaudella 107 pistettä tehnyt MacKinnon ja Rantanen ovat ensimmäinen 100 pisteen Colorado-kaksikko sitten kauden 1995–1996. Tuolloin Avalanchen nykyinen seurajohtaja Joe Sakic ylsi 120 pisteeseen ja ruotsalaissuuruus Peter Forsberg summasi 116 tehopistettä.

Colorado on kiinni keskisen divisioonan voitossa, kun sillä ja sen pahimmalla uhkaajalla on jäljellä runkosarjaa kolme ottelua. Avalanche johtaa Dallas Strarsia nyt kahdella pisteellä.

Katso NHL:n taulukot tämän linkin kautta.

– Olemme hyvissä asemissa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua. Töitä on kuitenkin vielä edessä, sillä olemme nähneet kauden aikana, että tilanteet voivat muuttua, Bednar totesi.

Boston rikkoi NHL:n voittoennätyksen

Boston Bruins voitti Philadelphia Flyersin vieraissa maalein 5–3. Bostonin sankari oli tshekkiläinen hyökkääjä David Pastrnak, joka teki ottelussa kolme maalia eli hattutempun. Lisäksi Pastrnak syötti yhden maalin.

Boston on varmistanut jo kauan aikaa sitten NHL:n runkosarjan voiton. Joukkue on pelannut 80 runkosarjan ottelua ja voittanut niistä peräti 63, mikä on uusi NHL-ennätys.

Bruins rikkoi Detroit Red Wingsin ja Tampa Bay Lightningin ennätykset. Red Wings pystyi 62 voittoon kaudelle 1995–96 ja Lightning kaudella 2018–2019.

Bostonin voiton taannut Pastrnak rikkoi nyt 60 maalin rajan runkosarjassa. Tshekkiä enemmän maaleja on tehnyt vain Edmonton Oilersin Connor McDavid, jolla on kasassa 64 maalia.

Pastrnakin ohella Bostonin pelaajista tehopisteitä takoi Tyler Bertuzzi, joka syötti kolme maalia.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen urakoi ottelussa noin 26 minuuttia, sillä Flyersilla oli ottelussa vain viisi puolustajaa. Ristolainen oli ottelussa ahkera laukomalla viidesti.

NHL-kierroksen tulokset:

Philadelphia–Boston 3–5

Anaheim–Colorado ja 4–5 COL: Rantanen 2+2

Suosittelemme