Hyppää sisältöön

Jon Rahm nousi Mastersin voittoon – kipusi takaisin golfin maailmanlistan kärkeen ja kuittasi kolmen miljoonan palkintopotin

Espanjalaisgolffari Rahm nousi uransa toiseen arvoturnausvoittoon varman päätöskierroksen turvin.

Jon Rahm katsoo minne lyönti menee.
Jon Rahm teki kliinistä jälkeä päätöskierroksella. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu

Espanjalainen Jon Rahm on voittanut golfin kauden ensimmäisen major-turnauksen USA:n Augustassa. Rahm nousi Mastersin voittoon päätöskierroksella toiselta sijalta. Rahmille arvoturnausvoitto oli uran toinen vuoden 2021 US Openin jatkoksi.

Rahm on neljäs espanjalainen, joka on valloittanut arvostetun Mastersin. Hän kuittaa voitosta palkintorahaa noin kolme miljoonaa euroa.

Rahm kiri päätöspäivänä Brooks Koepkan neljän lyönnin johdon kiinni ja eteni lopulta selvään neljän lyönnin voittoon. Toisen sijan jakoivat yhdysvaltalaiset Koepka ja Phil Mickelson.

Päätöspäivänä myrskyn, tuulen, sateen ja kylmän kelin kiusaamassa Mastersissa pelattiin neljännen kierroksen lisäksi kolmas kierros loppuun.

Espanjalainen teki kliinistä jälkeä neljännellä kierroksella, kun hän kirjasi neljä birdietä ja yhden bogeyn.

Rahmin neljän kierroksen yhteistulos oli -12 (65+69+73+69). Koepka (65+67+73+75) ja Mickelson (71+69+75+65) kirjasivat tuloksen -8.

– Joinain päivinä asiat sujuvat, joinain toisina päivinä eivät. Yritin kaikkeni loppuun saakka, mutta en ollut tarpeeksi hyvä, sunnuntaina kärkipaikalta toiseksi pudonnut Koepka harmitteli.

Rahm herkistyi muistamaan espanjalaista esikuvaansa

Maailmanlistan ykköspaikalle takaisin noussut Rahm omisti voittonsa esikuvalleen Seve Ballesterosille, joka juhli toista Masters-voittoaan 40 vuotta sitten.

Ballesteros kuoli aivosyöpään 2011.

– Tämä on Sevelle. Hän oli ylhäällä auttamassa. On uskomattoman merkityksellistä, että pystyin tekemään tämän 40 vuotta hänen voittonsa jälkeen, hänen syntymäpäivänään, pääsiäissunnuntaina, Rahm tunnelmoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Rahm teki tasaista jälkeä paineen alla.

– Saatoin näyttää rauhalliselta, mutta olin hermostunut. En kuitenkaan panikoinut tai turhautunut, vaan luotin pelaamiseeni. Tuntui, että kaikki oli hallinnassani, mutta jännitystä kyllä oli.

Espanjalaispelaajista Masters-voittoon ovat pystyneet Rahmin ja Ballesterosin lisäksi Sergio Garcia ja Jose Maria Olazabal. Rahmista tuli ensimmäinen eurooppalaispelaaja, joka on pystynyt voittamaan sekä Mastersin että US Openin.

– On vaikeaa uskoa, että olen ensimmäinen. Tuo on melko hyvä major-pari, turnausvoittaja sanoi.

Päätöskierroksella upean kirin esittäneestä Mickelsonista, 52, tuli vanhin pelaaja, joka on yltänyt Mastersissa viiden parhaan joukkoon.

– Valitettavasti tämä ei riittänyt (voittoon), mutta oli todella hauskaa pelata taas tällä tasolla, kolme kertaa Masters-mestaruutta juhlinut Mickelson sanoi.

Suosittelemme sinulle