Hyppää sisältöön

Katso, miten ruotsalaistähti hurjasteli puolustajien huiman rajapyykin säpäleiksi – Miro Heiskanen lähestyy suomalaislegendaa

Erik Karlssonista tuli ensimmäinen puolustaja 31 vuoteen, joka on tehnyt NHL:ssä 100 pistettä yhden kauden aikana. Dallasin suomalaispelaajat viettivät kovaa tehoiltaa.

Erik Karlsson rikkoi sadan pisteen rajan.
Joel Sippola
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharksin Erik Karlssonista tuli yön kierroksella ensimmäinen puolustaja sitten kauden 1991–1992 ja yhdysvaltalaisen Brian Leetchin, joka on tehnyt 100 pistettä yhden kauden aikana. Karlsson vastasi joukkueensa molemmista maaleista, kun Sharks kärsi 2–6-tappion Winnipegille.

Jo vuosia NHL:n parhaimpiin kiekollisiin puolustajiin lukeutunut ruotsalaispelaaja on iskenyt tällä kaudella puolustajalle kovat tehot 25+75. Karlsson on yhdellä kaudella kaikkien aikojen tehokkain eurooppalaispuolustaja.

Puolustajista yhden kauden aikana enemmän pisteitä on tehnyt ainoastaan Bobby Orr, Paul Coffey, Al MacInnis, Leetch sekä Denis Potvin. Karlsson voi nousta San Josen kahdessa jäljessä olevassa ottelussa MacInnisin (103) ohi kaikkien aikojen tilaston kolmospaikalle.

32-vuotias Karlsson on pelannut NHL:ssä kaudesta 2009–2010 lähtien. Uransa alussa hän edusti Ottawa Senatorsia, jonka paidassa hän teki parhaimmillaan 82 pistettä kaudella 2015–2016.

San Joseen hän siirtyi vuonna 2018. Viime vuosina konkaripuolustaja on kärsinyt loukkaantumisista ja hän ei ollut toviin totutun tehokas.

Tällä kaudella hän on kuitenkin näyttänyt epäilijöilleen ja on pistänyt entistä tehokkaamman klinikan pystyyn.

– Mielestäni olen tällä hetkellä fyysisesti ja henkisesti hyvässä paikassa elämässäni. Olen vain yrittänyt pitää siitä kiinni ja säilyttää motivaationi mahdollisimman hyvänä. Se on ollut viime aikoina vaikeaa, mutta olen onnistunut tekemään sen ja olen onnellinen siitä, Karlsson sanaili NHL.comin mukaan.

San Josen päävalmentaja David Quinn ylisti vuolaasti tähtipuolustajaansa.

– Olen ollut onnekas valmentamaan mahtavia pelaajia, mutta en häntä mahtavampaa. Kerron teille sen. Tällä kaverilla on niin paljon lahjakkuutta ja niin paljon taitoa. Hän on niin upea pelaaja, mutta hänellä on sitä vastaavat fyysiset ominaisuudet. Hänen fyysiset lahjansa ja henkiset taitonsa ovat toimiva yhdistelmä.

– Kun olen katsonut häntä joka päivä, tiedän, kuinka hyvä hän on, mutta en tiennyt, että näin hyvä, Quinn hämmästeli.

Karlsson edusti Jokereita SM-liigassa syksyllä 2012, kun NHL:ssä oli käynnissä työsulku.

Dallasin suomalaiset olivat vireessä.

Heiskanen lähestyi Ruotsalaista

Myös Suomen puolustajatähti Miro Heiskanen on lähellä kovaa urotekoa. Detroitia vastaan kaksi syöttöpistettä napsinut Dallasin 23-vuotias suomalaispuolustaja on enää kahden pisteen päässä Reijo Ruotsalaisen hallussa olevassa yhden kauden piste-ennätyksestä (73) suomalaispuolustajien osalta.

Heiskasella on kasassa 71 pistettä, kun Dallasilla on vielä kaksi runkosarjaottelua pelaamatta. Dallasin suomalaiset olivat muutenkin vahvassa vireessä, kun Stars kaatoi Detroitin 6–1.

Roope Hintz tehoili 1+3 ja kasvatti kauden pistemääränsä 74:ään. Esa Lindell ohjasi kauden kahdeksannen maalinsa.

Stars on tasapisteissä keskisen divisoonan kärkipaikalla olevan Coloradon kanssa. Colorado on pelannut yhden ottelun vähemmän.

NHL:n kaksipäisen hirviön varjosta löytyy jotain, mikä voi kantaa keväällä pitkälle
Missä ovat tulevaisuuden modernit suomalaispuolustajat? Ismo Lehkonen kertoo, miksi NHL-vaatimukset täyttäviä pakkeja ei härmästä tahdo löytyä.

Suosittelemme