Hyppää sisältöön

Hiekoitussepelin poisto käynnistyi Tampereella

Pääpaino on aluksi vilkkaasti liikennöityjen alueiden kaduilla ja kävely- ja pyöräteillä, joilta siirrytään pienemmille kaduille.

Pieni siivousauto Tampereen Hatanpään Valtatiellä.
Jokakeväinen riesa katupöly on noussut ilmoille poutaisen sään myötä. Pölytilanne helpottuu katujen puhdistuksen edetessä. Kuva: Miikka Varila / Yle
Mikko Hirvonen

Hiekoitussepelin harjaukset kaduilta ovat alkaneet Tampereella. Pääpaino on aluksi vilkkaasti liikennöityjen alueiden kaduilla ja kävely- ja pyöräteillä, joilta siirrytään pienemmille kaduille. Pienempiä katuja puhdistetaan samaan aikaan myös ympäri kaupunkia.

Kaupungin hoitovastuulla olevien katujen ja yleisten alueiden puhdistamisesta vastaa Tampereen Infra, joka korjaa sepelit katujen ajoradoilta, toreilta sekä kävely- ja pyöräteiltä. Infra puhdistaa myös ne jalkakäytävät, jotka rajautuvat yleisiin alueisiin kuten puistoihin.

Kiinteistön haltija eli yleensä huoltoyhtiö, talonmies tai talon omistaja vastaa kiinteistönsä piha-alueesta sekä viereisen jalkakäytävän puhdistamisesta.

Huomioi pysäköintirajoitukset ja vältä maksut

Autonomistajien kannattaa seurata katujen varsien talviaikaisia pysäköintirajoituksia sekä siirtokehotuskylttejä. Pysäköintirajoitusten turvin katuja saadaan paremmin puhdistettua sepelistäkin, kun autot eivät ole parkissa kadun varressa.

Pysäköintirajoituksen rikkomisesta voi saada pysäköintivirhemaksun ja siirtokehotuksen huomiotta jättämisestä sadan euron autonsiirtomaksun.

Kaupunki tarjoaa palvelun, jossa halukkaat saavat tekstiviestinä tiedon valitsemiensa postinumeroalueiden ja katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty. Palvelun viestit ovat ilmaisia.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme