Hyppää sisältöön

Ouluun suunnitellaan uutta osastoa syömishäiriöpotilaille – samalla ratkotaan epäiltyä potilasturvallisuuden vaarantumista

Uutta yksikköä perustellaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen omalla tarpeella yksityiseltä ostettavan palvelun lisäksi.

Ulkokuva Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Päivystys kyltti.
Pohteen uusi yksikkö syömishäiriöisille on suunnitelmissa avata kesällä 2023. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Heikki Rönty

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde suunnittelee perustavansa tulevan kesän aikana noin 10-paikkaisen kokonaan uuden yksikön syömishäiriöpotilaille. Näillä näkymin yksikön sijoituspaikkana olisi Oulun yliopistollinen keskussairaala.

Aiemmin on uutisoitu, että joidenkin syömishäiriöpotilaiden hoitosuhde katkesi vuodenvaihteessa, kun maksusitoumuksia ei uusittu yksityisen syömishäiriöklinikan kanssa.

Maaliskuussa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäili potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla potilasruuhkan takia. Pohteen perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä OYS-psykiatrian toimialuejohtaja Leena Mämmi-Laukka kertoo, että uusi osasto on myös yksi vastaus pitkään jatkuneisiin ruuhkiin nuorisopsykiatriassa.

– Meidän tehtävä on tarjota kaikille potilaille tarpeen mukainen hoito. Meillä tulee olla riittävä oma tuotanto sote-palveluissa, joten tarvitsemme myös omaa toimintaa, kertoo Mämmi-Laukka.

Uuden yksikön perustamista käsitellään Pohteen aluehallituksen kokouksessa tiistaina 18. päivä huhtikuuta.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme