Hyppää sisältöön

Katujen puhdistaminen hiekoituksista aloitetaan Joensuussa ensi viikolla

Puhdistettavaa on enemmän kuin viime vuonna vuodenvaihteen ja maaliskuun vesikelien vuoksi. Töiden aloittaminen on viivästynyt, koska puhdistusta ei voi aloittaa ennen kuin yöpakkaset ovat ohi.

Lakaisukone puhdistaa hiekoitushiekkaa asvaltilta.
Hiekoitusten puhdistustyöt valmistuvat hieman vapun jälkeen, jos erityisen kylmiä päiviä ei enää tule. Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Karina Huttunen

Hiekoituksien poistaminen aloitetaan Joensuussa hieman viime vuotta myöhemmin.

Kaupunki aloittaa katujen puhdistamisen hiekoituksista ensi viikon maanantaina 17. huhtikuuta. Tällä viikolla puhdistustöitä aloitetaan jo torilla.

Hiekoitusten poistaminen on viivästynyt yöpakkasten takia. Joensuun kaupungin työnohjaaja Olli Henttinen kertoo, että puhdistusta ei voi aloittaa ennen kuin pakkaset ovat ohi.

– Mehän kastellaan katu ennen kuin alamme harjaamaan. Pakkasilla kastelua ei voi tehdä, koska käytännössä hiekka jäätyy siihen tien pintaan ja toki siitä syntyy muutakin vaaraa, kuten liukastumisriski, Henttinen sanoo.

Puhdistettavaa on tänä keväänä enemmän, mutta ei pahimmasta päästä. Viime vuonna oli pakkastalvi eikä vesikelejä juurikaan ollut keskellä talvea. Henttinen arvioi, että hiekkaa laitettiin kaduille Joensuussa talven aikana 1 200–1 500 tonnia. Hänen mukaan, pahimpina talvina on hiekoitettu tuplat enemmän.

Puhdistustöiden kestoon hiekoituksen määrällä ei ole vaikutusta. Työt valmistuvat noin 20 päivässä eli hieman vapun jälkeen, jos erityisen kylmiä päiviä ei enää tule.

Suosittelemme