Hyppää sisältöön

Akaa-Volleyn vaisuus yllätti – VaLePan Mikko Esko kiitteli välierien selkä seinää vasten -tilannetta: ”Aivan mahtava voimavara”

VaLePa-kapteeni Mikko Eskon mielestä Akaa-Volley ei ollut valmis lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä finaalissa. Kuudetta perättäistä mestaruutta hakeva sastamalalaisjoukkue taasen oli.

Anu Karttunen

Sastamalalainen VaLePa hakee kuudetta perättäistä lentopallon Mestaruusliigan mestaruutta. Ensimmäinen kiinnitys tuli kotiottelusta yllättävän helposti suoraan 3–0 (25–18, 25–22, 25–14), kun SM-kultaan tarvitaan neljä voittoa.

– Me olimme hyvin valmiina pelaamaan tätä ensimmäistä finaalia ja Akaa taas ei näyttänyt olevan, VaLePan kokenut kapteeni Mikko Esko totesi pelin tauottua.

VaLePa oli ottelussa joka osa-alueella parempi. Eskon mukaan peli olikin yhteen maaliin pelaamista ja joukkue oli selvästi ottanut oppia välierästä, jossa Savo Volley haki heti ensimmäisessä ottelussa makean 3–0-voiton. VaLePa joutui tämän takia kaksi kertaa selkä seinää vasten -tilanteeseen, mutta nousi kuitenkin takaa-ajoasemasta voittoon.

– Sellainen on aivan mahtava voimavara ja niitä pelejä on hieno pelata. Varsinkin kun niistä vaikeuksista selvitään, niin sehän kasvattaa joukkuetta hirveästi, Esko sanoi.

– Ne selkä seinää vasten -tilanteet ovat antaneet meille paljon joukkueena. Olemme joutuneet koko ajan kehittämään omaa peliä ja miettimään, mitä pystymme parantamaan. Olemme varmasti henkisesti vahvempia.

Passari Esko pystyi pyörittämään ottelussa peliä totuttuun tapaan ja pistenikkareita löytyi koko kuusikosta. Hakkuri Urpo Sivula viimeisteli 13 pistettä, Jacob Ekman täydensi pistesaldoa 11 ja Karli Allik 10 pisteellä.

Akaa-Volleyn pisteiden tekijät jäivät vaisuiksi. Sauli Sinkkonen ja Gregory Petty viimeistelivät 8 pistettä, mutta Petty jäi teholukemissa miinukselle (-3). Hakkuri Ali Fazli sai ainoastaan 7 pistettä.

– Odotimme hakkuri Fazlilta kovempaa panosta ja Petty on ollut tosi vahva noissa välieräotteluissa. Todennäköisesti sieltä tulee parannusta seuraavaan peliin. Tuskin me ihan näin helpolla päästään, Esko arvioi, eikä usko, että mestaruus irtoaisi ylikävelyllä.

– Erä ja peli kerrallaan on mentävä. Toisessa erässä saimme vähän viitteitä siitäkin, että jos pikkasen löysää. Kaveri tuli kuitenkin 20–20:een, vaikka meillä oli jo monen pisteen johto. Ei mennä yhtään asioiden edelle.

Ensimmäisessä pronssiottelussa Raision Loimu nousi voittoon Savo Volleystä 3–2 (19–25, 21–25, 25–21, 21–25, 15–9) Kuopiossa pelatussa ottelussa. Pronssimitalit irtoavat kahdella voitolla.

Lentopallon Mestaruusliigan mitalipelit jatkuvat perjantaina Akaassa ja Raisiossa.

Mikko Eskoa haastatteli Panu Markkanen.

Suosittelemme