Hyppää sisältöön

Kainuussa kokeillaan uudenlaista talouspainotteista sosiaalityötä

Tavoitteena on käydä aikuissosiaalityön asiakkaiden kanssa uudella tavalla ja aiempaa monipuolisemmin läpi heidän talous- ja elämäntilanteitaan. Kokeilu kestää puoli vuotta.

Kajaanin kaupunginkirjasto.
Kaikkia kainuulaisia palveleva talousneuvola on Kajaanin kirjastolla. Vuonna 2023 palvelupäivät ovat 25.5., 14.9. ja 16.11. kello 14–17. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Risto Ukkonen

Kainuussa kokeillaan uudenlaista talouspainotteista sosiaalityötä.

Satsaa ja säästä -toimintamallin puolivuotinen kokeilu alkoi huhtikuussa. Tavoitteena on käsitellä aikuissosiaalityön asiakkaiden kanssa uudella tavalla ja aiempaa monipuolisemmin heidän talousasioitaan ja elämäntilanteitaan.

Talousasiat ovat jo muutoinkin vahvasti esillä aikuissosiaalityössä, mutta kokeilusta haetaan uusia näkökulmia ja käsittelytapoja sosiaalihenkilöstön työhön, kertoo Kainuun hyvinvointialueen palveluyksikköpäällikkö, johtava sosiaalityöntekijä Päivi Ahola-Anttonen.

– Työntekijämme kaipaavat tällä hetkellä välineitä siihen, miten he pystyvät opastamaan ja neuvomaan asiakkaita talousasioissa nykyistä paremmin. Pilotoimme toimintamallia, eli jokainen työntekijä kokeilee muutaman asiakkaan kanssa, miten tämä lähtisi menemään.

Esimerkiksi Kuluttajaliiton mukaan jopa viidennes kotitalouksista kokee, että pelivaraa nouseviin kuluihin ei enää ole. Kainuun talousneuvolassa tämä ei kuitenkaan ole näkynyt asiakasmäärien kasvuna. Itse asiassa viime vuonna vielä kuukausittain annettua talousneuvontaa on supistettu neljään kertaan vuodessa.

Aiheesta voi keskustella 13. huhtikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle