Hyppää sisältöön

Lapin seurantalojen avustuksissa huima nousu viime vuoteen: korjauksia tuetaan lähes 140 000 eurolla

Lapin seurantalojen korjausavustusten määrä nousi tuntuvalla summalla.

Text på en gulrappad husvägg: "Työväentalo". Höghuset finns i Hangö.
Kotiseutuliiton myöntämien avustusten tarkoituksena on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennus- ja kulttuuriperintöä. Kuva: Yle / Tiina Grönroos
Karoliina Kotala

Kotiseutuliitto on myöntänyt korjausavustusta kuudelle seurantalolle Lapissa. Yhteisöllisiä taloja ylläpitäville yhteisöille myönnettiin Lapissa yhteensä 138 000 euroa. Tänä vuonna myönnetyt avustukset ovat suuruudeltaan 58 000 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Avustusta saivat Karihaaran Järjestöyhdistys Kemissä, Kivitaipaleen Kyläyhdistys ry Rovaniemellä, Kolarin Työväentaloyhdistys Kolarissa, Raumon Nuorisoseura Torniossa, Saarenkylän Nuorisoseura ry Rovaniemellä ja Tornion Kansantalosäätiö Torniossa.

Suurin, 44 000 euron avustus myönnettiin Tornion Kansantalosäätiölle. Toiseksi suurimman avustuksen, 39 000 euroa sai rovaniemeläinen Saarenkylän Nuorisoseura ry.

Avustusten hakusumma kasvoi merkittävästi

Yhteensä avustuksia haettiin Suomessa noin 6,6 miljoonan euron edestä, joka on yli miljoona euroa enemmän kuin viime vuonna. Suomen Kotiseutuliiton mukaan hakusumman kasvu kertoo muun muassa seurantalojen korjausvelan kertymisestä.

Korjausavustusten tarkoituksena on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennus- ja kulttuuriperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Seurantalojen korjausavustus on valtion määräraha, jonka voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Suosittelemme