Hyppää sisältöön

Eduskunnasta pudonnut Iiris Suomela hakee vihreiden varapuheenjohtajaksi, Sofia Virta avasi puheenjohtajakisan

Kaarinasta eduskuntaan toistamiseen valitun Sofia Virran mukaan puolue tarvitsee linjanmuutosta. Suomela korostaa puolestaan jatkuvuutta puoluejohdossa.

Maria Ohisalo toivotti ohikulkiessaan Virralle onnea kisaan.
Vihreiden kansanedustaja Sofia Virta (oikealla) jutteli keskiviikkona puoluetovereidensa Atte Harjanteen ja Bella Forsgrenin kanssa eduskunnan kahviossa. Puheenjohtaja Maria Ohisalo toivotti ohikulkiessaan Virralle onnea kisaan. Kuva: Silja Viitala / Yle
Johanna Lehtola,
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden varsinaissuomalainen kansanedustaja Sofia Virta hakee puolueensa puheenjohtajuutta.

Virta kertoo asiasta keskiviikkona aamupäivällä julkaistussa tiedotteessa. Sofia Virta valittiin eduskuntaan kevään eduskuntavaaleissa toista kertaa.

– Moni sanoo kokeneensa, ettei ole riittävän oikeanlainen vihreä - ja olen itsekin aikaisemmin kamppaillut samanlaisten kysymysten kanssa. Ulkopuolisuuden tunteen herättäminen on meiltä puolueena ongelma, joka on yksinkertaisesti korjattava, Virta sanoo tiedotteessa.

Eduskunnasta pudonnut Iiris Suomela Tampereelta asettuu puolestaan ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi.

Ihminen puolikuvassa lehdistötilaisuudessa. Edessä eri medioiden mikrofoneja ja kasvi. Taustalla Vihreä seinä.
Iiris Suomela on toiminut varapuheenjohtajana ja toimi puolueen puheenjohtajana Maria Ohisalon äitiysloman aikana. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

– Marian ilmoituksen myötä on muun puoluejohdon tehtävä huolehtia jatkuvuudesta. Näin tappion jälkeen johtoon tarvitaan yhdistelmä kokemusta ja uusia näkemyksiä, jotta pystymme rakentamaan puolueelle uuden alun, kertoo Suomela tiedotteessaan.

Kesäkuussa Seinäjoella pidettävässä puoluekokouksessa ratkaistaan niin tuleva puheenjohtaja kuin kolme varapuheenjohtajaa seuraavalle kahdelle vuodelle.

Puheenjohtajaksi harkitsevia on useita

Ainakin Atte Harjanne, Oras Tynkkynen, Saara Hyrkkö, Krista Mikkonen, Hanna Holopainen, Jenni Pitko, Fatim Diarra ja Bella Forsgrén harkitsevat myös puheenjohtajakisaan lähtemistä.

Virran mukaan hän on saanut useita pyyntöjä lähteä tavoittelemaan puheenjohtajuutta. Hänen mukaansa vihreät tarvitsevat linjanmuutosta.

– Uskottava ja realistinen talouspolitiikka on välttämätöntä, jotta voimme varmistaa, että tulevaisuudessakin on varaa huolehtia kaikkein haavoittuvimmissa asemissa olevista. Talous liittyy kaikkeen ja meidän tulisi vihreinä näkyä tämän teeman ympärillä huomattavasti nykyistä vahvemmin, hän linjaa tiedotteessaan.

Vihreiden nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi tiistaina, ettei aio jatkaa puolueen puheenjohtajana.

Juttua päivitetty 12.4. kello 16.18. Korjattu otsikosta Suomelan etunimi oikeaan muotoon Iriksestä Iirikseksi.

Suosittelemme