Hyppää sisältöön

Lentopallokenttiä dominoiva Kuusamo on hävinnyt edellisen kerran tammikuussa – voittojuomat pysyvät silti vielä piilossa

Kuusamon Pallo-Karhut on voittanut nyt 16 ottelua peräkkäin ja johtaa lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjaa 2-0.

Näin Kuusamo kellisti toistamiseen Hämeenlinnan Lentopallokerhon.
Anu Karttunen,
STT Urheilu

Hakkuri Breana Runnels ja yleispelaaja Ciara DeBell olivat hyvässä vireessä keskiviikkona Hämeenlinnassa, kun Kuusamon Pallo-Karhut kukisti Hämeenlinnan Lentopallokerhon toisen kerran 3–0 ja johtaa nyt naisten lentopallon Mestaruusliigan finaaleja voitoin 2–0. Runnels teki 20 ja DeBell 16 pistettä. Runnels teki pisteistään kahdeksan päätöserässä. Odette Ndoye oli 13 pisteellä Hämeenlinnan tehokkain.

Pallo-Karhujen passari ja kapteeni Katja Kylmäahon mielestä joukkue oli ajoittain vaikeuksissa, mutta silti vahva erien ratkaisupalloissa. Välillä Kylmäaholla oli jopa vaikeuksia, sillä kuumia pelaajia tuntui olevan liikaakin.

– Aina kun on kuppinosto, niin kyllä siinä on välillä valinnan vaikeus, mihin sen passin laitan. Mutta ne ovat positiivisia ongelmia, Kylmäaho vakuutti.

Kuusamon naiset ovat olleet loppukaudesta voittamattomia, sillä joukkue on hävinnyt edellisen kerran tammikuun loppupuolella. Hämeenlinnassa kotijoukkue tarjosi kaksi ensimmäistä erää tasaisen vastuksen, mutta notkahti kolmannessa erässä. Kylmäahon mukaan Kuusamo sai buustia ensimmäisestä taisteluerästä ja hyydytettyä sillä Lentopallokerhoa.

– Olimme hyökkäyksessä parempia ja pidimme pelin balanssissa. Kerholla on kotona kova syöttö, mutta pystyimme hallitsemaan sitäkin. Ja puolustettiin taas tosi hyvin, Kylmäaho sanoi.

Kolmas SM-finaali pelataan myös Hämeenlinnassa torstaina ja mahdollisesti ratkaiseva neljäs loppuottelu ensi sunnuntaina Kuusamossa. Kylmäaho muistutti, että huominen ottelu alkaa jälleen 0–0-tilanteesta, eikä menneillä otteluilla ole merkitystä. Hallitseva mestarijoukkue ei edes ajattelu mahdollisia mestaruusjuhlia vielä.

Joko on juomat kylmässä?

– Ei ole vielä! Paitsi palautusjuomat, Kylmäaho naurahti.

LP Kangasala venytti pronssitaistoa

Yleispelaaja ja maajoukkueryhmään valittu nuori Iida Pöllänen teki 23 pistettä, kun LP Kangasala kukisti Puijo Wolleyn erin 3–1 toisessa pronssiottelussa ja näin voitot ovat tasan 1–1.

Ratkaiseva kolmas ottelu pelataan Kuopiossa torstaina. Vasta silloin ottelun voittaneelle joukkueelle jaetaan liigan uudet modernit pronssimitalit.

Käännekohta oli kolmas erä, minkä LP Kangasala voitti jatkopalloilla 31–29. Kotijoukkueen usko hiipui, ja neljäs erä päättyi 10–25.

LP Kangasalan toinen yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi teki 17 pistettä. Maajoukkueryhmään viime viikolla myös valittu hakkuri Neea-Maria Joki kokosi 15 pistettä. Hakkuri Reina Tokoku teki Puijolle 18 ja yleispelaaja Hilkka Hujanen 17 pistettä.

Katja Kylmäahoa haastatteli Toni Flink.

Suosittelemme sinulle