Hyppää sisältöön

Suomalaisliikemies Thomas Zilliacus luopuu ManU-ostoaikeistaan – kuvailee kaupantekoa farssiksi

Thomas Zilliacus on hautaamassa suunnitelmansa ostaa brittiläinen jalkapalloseura Manchester United.

Thomas Zilliacus istuu tuolilla.
Thomas Zilliacus on turhautunut tapaan, miten Manchester Unitedia myydään. Kuva: Thomas Zilliacus
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalainen liikemies Thomas Zilliacus kertoo luopuvansa suunnitelmistaan päästä brittiläisen jalkapalloseuran Manchester Unitedin omistajaksi. Zilliacus ei hyväksy seuran nykyisin omistavan Glazerin perheen tapaa venyttää kaupantekoa.

– Olen päättänyt vetäytyä kolmannesta tarjouskierroksesta Unitedista. Tarjouskilpailu on muuttunut farssiksi eivätkä Glazerit kunnioita seuraa lainkaan. Viivästykset vaikeuttavat uutta omistajaa rakentamasta voittavaa joukkuetta ensi kaudelle, Zilliacus kertoo Twitter-päivityksessään.

Zilliacuksen lisäksi englantilainen miljardööri Jim Ratcliffe ja qatarilainen pankkiiri Jassim bin Hamad al-Thani ovat tehneet tarjouksen Unitedin ostamisesta.

– Jim Ratcliffe, sheikki Jassim ja minä olimme kaikki valmiita neuvottelemaan Unitedin ostamisesta. Sen sijaan Glazerit valitsivat uuden tarjouskierroksen. En aio osallistua tällaiseen farssiin, jonka tavoitteena on maksimoida tuotot myyjille Manchester Unitedin kustannuksella, Zilliacus sanoo.

Zilliacus ilmoitti maaliskuussa tehneensä sijoitusyhtiönsä kautta ostotarjouksen Manchester Unitedista. Hän kertoi tuolloin ensisijaiseksi tavoitteekseen sen, että kannattajat pääsevät mukaan seuran päätöksentekoon.

69-vuotias Zilliacus on kertonut paheksuvansa kehitystä, jossa miljardöörisheikit ja oligarkit valtaavat seuroja ja hallitsevat niitä henkilökohtaisina pelikenttinään.

Suosittelemme