Hyppää sisältöön

Paikallismuseot laittavat kokoelmiaan kuntoon Museoviraston avustuksella

Museovirasto on jakanut paikallismuseoille avustuksia vuodesta 1974 lähtien.

Pellavia vitriinissä
Mustialan perinneyhditys haluaa pitää huolta Mustialan maataloushistoriallisen museon esineistä. Oppilaitoksessa on tutkittu tarkasti muun muassa pellavaa. Arkistokuva.
Anne-Maria Niskanen

Museovirasto on jakanut avustusta paikallismuseoiden hankkeille. Kanta- ja Päijät-Hämeessä avustusta saa kaikkiaan kahdeksan paikallismuseota ja avustussumma on yhteensä 52 700 euroa.

Asikkalassa kunta on saanut 7 000 euron avustuksen, jolla viimeistellään Vesimyllymuseon kokoelman luettelointi sekä uudistetaan perusnäyttely.

Hollolan kotiseutumuseon kokoelmien inventointiin, luettelointiin sekä sähköiseen luettelointiin Museovirasto myönsi yhteensä 13 000 euroa.

Humppilan kunta saa puolestaan 6 200 euroa Kauppilan perinnetilan kokoelmien inventointiin sekä säilytystilan järjestämiseen.

Hämeenlinnassa Renko-Seura puolestaan käyttää 7 000 euron avustuksen Härkätien museon perusnäyttelyn uudistamiseen ja näyttelyn rakentamiseen.

Tammelalainen Mustialan perinneyhdistys saa 6 500 euroa museokokoelmien säilymisen edistämiseen ja museokokoelmien sähköiseen luettelointiin.

Padasjoki-Seura saa 6 000 euroa kokoelman luettelointiin sekä sen siirtämiseen sähköiseen järjestelmään.

Museovirasto on myöntänyt 7 000 euroa Hattulassa sijaitsevan Lepaan Puutarhamuseon kokoelmien digitoinnin jatkamiseen. Avustusta oli hakenut helsinkiläinen Suomen PuutarhaPerinne ry.

Museovirasto on jakanut paikallismuseoille avustuksia vuodesta 1974 lähtien.

Suosittelemme sinulle