Hyppää sisältöön

Ammatillinen kouluttaja OSAO sai hyvät arviot tuoreessa mainekyselyssä

Ammatillisen koulutuksen koulutuskuntayhtymällä OSAO:lla on tuoreen selvityksen mukaan parempi maine kuin useilla muilla ammatillisilla oppilaitoksilla.

OSAON opettajat tutkivat sähköautoa.
OSAO:lla on useita oppilaitoksia eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata. Esimerkiksi autoalan koulutusta annetaan Haukiputaan yksikössä Oulussa. Kuva: Juha Hintsala / Yle
Risto Degerman

OSAO päihittää T-Median alkuvuonna tekemässä Luottamus&Maine -tutkimuksessa useimmat muut ammatilliset oppilaitokset. Mukana kyselyssä oli kolmisen kymmentä ammatillista oppilaitosta.

Kysely tehtiin 15-65-vuotiaiden keskuudessa ja OSAO:ta arvioi yleisökyselyssä tarkemmin 200 vastaajaa. OSAO oli kyselyssä mukana nyt toista kertaa.

Arvioiden mukaan OSAO toimii oikein, vastuullisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi huomioiden yhteiskunnan ja ympäristön.

OSAOn maineen rakenne oli kyselyssä kauttaaltaan tasaisen hyvä, mutta kaikkein vahvin osa-alue oli kuntayhtymän johtajan rehtori Jarmo Palonimen mukaan tuotteet ja palvelut. Vastaajat kokivat, että OSAO toimii oikein, vastuullisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi huomioiden yhteiskunnan ja ympäristön.

– Tulos on hyvin samansuuntainen myös muiden tehtyjen selvitysten kanssa eli OSAO nauttii suuren yleisön ja sidosryhmien vahvaa luottamusta, kertoo Paloniemi, jonka mukaan tulosta selittää se, että OSAO pyrkii koko ajan kehittämään toimintaansa.

Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Suosittelemme