Hyppää sisältöön

Vaasan ohitustie muuttuu nelikaistaiseksi – Väyläviraston tuoreessa investointiohjelmassa huomioitu myös sataman väylän syventäminen

Yhteensä 100 miljoonan euron hankkeessa ohitustien kaistamäärä tuplaantuu aina Gerbyseen saakka. Aikataulu toteutukselle on vielä avoin.

Autoja vilkasliikenteisellä tieosuudella.
Vaasan yhdystie 13.4.2023. Kuva: Kim Blåfield / Yle
Sebu Björklund

Väyläviraston tuoreen investointiohjelman mukaan Vaasan ohitustie laajennetaan nelikaistaiseksi lähivuosina. Myöhemmässä vaiheessa myös Sepänkyläntien pohjoinen osuus aina Gerbyseen asti muuttuu nelikaistaiseksi.

Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 43 miljoonaa euroa, kokonaiskustannus molempien osuuksien osalta noin 100 miljoonaa euroa. Tarkkaa aikataulua muutostöille ei vielä ole olemassa.

Investointiohjelmasta käy myös ilmi, ettei Valtatie 8 Vaasan ja Kokkolan välille ole suunnitteilla lisää ohituskaistoja. Sen sijaan Kristiinankaupungissa Tiukan ja Ömossan välinen tieosuus on investointiohjelmassa mukana.

Vaasan sataman väylää tullaan myös syventämään kymmeneen metriin. Lisäksi satama-allasta ruopataan ja laituria parannetaan. Työ alkaa aikaisintaan vuonna 2026.

Investointiohjelma on tehty vuosille 2024–2031. Investointiohjelman julkaisua edelsi lausuntokierros helmikuussa 2023, ja lausuntoja kertyi yli 270 kappaletta. Tämän jälkeen Väylävirasto kävi lausunnot läpi ja päivitti investointiohjelman.

Investointiohjelma ei sisällä käynnissä olevia hankkeita tai sellaisia hankkeita, joille on jo myönnetty rahoitus. Investointiohjelma päivitetään seuraavan kerran keväällä 2024.

juttu on tiivistelmä Svenska Yle Östebottenin artikkelista: Vasa förbindelseväg får fyra körfiler i statens investeringsprogram

Suosittelemme