Hyppää sisältöön

Hiekanpoisto Vaasan kaduilta käynnistyy maanantaina

Hiekkojen poistoon ja katujen putsaukseen kuluu Vaasassa kaikkiaan noin neljä viikkoa, jos ei tule takatalvea ja tai muita yllätyksiä.

Katua pestään tankkiautosta tulevalla suihkulla
Katujen puhdistus käynnistyy porrastetusti ensi viikon aikana Vaasassa. Kuva: Keijo Salokangas / Yle
Ulla Kuivasmäki

Hiekkojen poisto ja katujen puhdistaminen käynnistyy Vaasassa maanantaina. Vaasassa sama kalusto hoitaa katuja talvella ja kesällä. Nyt on kaluston huolto meneillään, jotta hiekanpoisto voidaan aloittaa, kerrotaan Vaasan kaupungilta.

– Vielä viikko sitten katuja aurattiin sohjosta. Nyt on kaluston huolto meneillään ja jos kaikki menee nappiin, niin pääsemme, maanantaina aloittamaan hiekanpoiston porrastetusti. Loppuviikosta pitäisi olla täysteho hiekanpoiston suhteen, jos tosiaan kaikki menee nappiin, kertoo Vaasan kaupungin kunnossapitomestari Isak Norrgård.

Hiekanpoisto aloitetaan kaupungin keskustasta ja pääpyöräteistä eli A-luokan pyöräteistä.

– Sen jälkeen hiekanpoistoryhmä päättää omatoimisesti miten edetään ja tärkeää on antaa henkilöstölle työrauha. Eteneminen riippuu myös mm. yöpakkasista ja vielä varjoalueiden sulamattomista penkoista, sanoo kunnossapitomestari Isak Norrgård.

Vaasalla on kymmenen kalustoyksikköä hoitamassa katujen putsausta. Imulakaisuautoja on kaksi kappaletta.

– Imulakaisuautot ovat niin sanottua erikoiskalustoa, joissa on paljon huollettavia osia, niiden saaminen käyttöön riippuu siitä, miten huollot ja osat saadaan toimitettua, jotta autot saadaan kuntoon, kertoo Norrgård.

Katujen puhdistamiseen menee kaiken kaikkiaan Vaasassa vähintään neljä viikkoa.

– Neljä viikkoa on toiveena, jos kaikki sujuu hyvin, eikä esimerkiksi tule takatalvea ja kalusto pelittää kunnolla, sanoo Vaasan kaupungin kunnossapitomestari Isak Norrgård.

Suosittelemme