Hyppää sisältöön

Simossa vuonna 2021 tapahtunut henkirikos pysyi murhana myös hovioikeudessa

Tuomittu itse oli katsonut syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, toissijaisesti törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen tai enintään tappoon.

Rovaniemen hovioikeuden tunnuslaatta kiviseinässä.
Kuva: Perttu Ruokangas / Yle
Taina Nuutinen-Kallio

Simossa kesällä 2021 tapahtunut henkirikos pysyi murhana myös Rovaniemen hovioikeuden käsittelyssä. Lapin käräjäoikeus antoi viime kesäkuussa tuolloin 29-vuotiaalle miehelle elinkautisen vankeustuomion simolaisen miehen murhasta.

Tuomittu itse oli katsonut syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, toissijaisesti törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen tai enintään tappoon. Hän oli vaatinut, että syyte murhasta ja siihen perustuvat korvausvaatimukset hylätään.

Hovioikeus on kuitenkin käräjäoikeuden kanssa samalla kannalla tuomion perusteluissa. Tappo oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Tuomitun teko oli kokonaisuudessaan niin törkeä, että myös hovioikeus katsoi kyseessä olleen vakavin mahdollinen henkirikos eli murha.

Tehdyn mielentilatutkimuksen perusteella mies oli syyntakeinen teon aikana.

Tuomittu sai jo käräjäoikeudessa elinkautisen vankeusrangaistuksen. Hovioikeuden mukaan asiassa ei ole tullut ilmi seikkoja, minkä vuoksi edelleen vangittuna pitämistä olisi pidettävä kohtuuttomana, joten murhan tehnyt mies pysyy vangittuna edelleen.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme