Hyppää sisältöön

Mikkelissä lähes 900 hehtaaria potentiaalisia alueita aurinkovoimalle

Etelä-Savon maakunnan energiaomavaraisuus on heikolla tasolla. Tuulivoiman rakentaminen alueelle on haastavaa, minkä vuoksi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei on perehtynyt aurinkovoiman mahdollisuuksiin.

 Aurinkopaneeleja  aurinkovoimalassa.
Omavaraisuuteen panostaminen lisää alueen työpaikkoja, sekä osaltaan varmistaa energiansaantia kulutukseen. Kuvituskuva. Kuva: Esa Syväkuru / Yle
Henni Jokinen

Mikkelistä on löytynyt lähes 900 hehtaaria potentiaalisia alueita aurinkovoiman rakentamiselle. Mahdolliset alueet tunnistettiin Mikkelin kehitysyhtiö Miksein toimesta.

Tuulivoiman rakentaminen Etelä-Savon alueella on haastavaa asutuksen, luontoarvojen ja puolustusvoimien ilmavalvontatutkien vuoksi. Ainoat potentiaaliset tuulivoima-alueet ovat Pieksämäellä ja Kangasniemellä, ja tästä johtuen on keskitytty Mikkelin mahdollisuuksiin aurinkovoiman suhteen.

Etelä-Savon maakunnan energiaomavaraisuus on nykyisellään heikolla tasolla. Omavaraisuuteen panostaminen lisää alueen työpaikkoja, sekä osaltaan varmistaa energiansaantia kulutukseen.

Uusiutuvaan energiaan pyritään lisäämään investointeja ja aurinkovoima tukisikin omavaraisuuden lisäksi myös vihreää siirtymää.

Suosittelemme