Hyppää sisältöön

Eveliina Piipon hurja viikko: Eilen voitto 190 kilometrin urakasta, tänään hän juhli Suomen cupin viestissä – ”Kyllä talviunia tarvii”

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti hiihdon Suomen cupin viestikilpailun Rovaniemen päätösviikonloppuna. Samalla joukkue varmisti viesticupin voiton. Eveliina Piipolle viikko on ollut voittoisa.

Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen, Jasmin Kähärä ja Eveliina Piippo juhlii Suomen Cupin osakilpailu- ja kokonaiskilpailun voittoa.
Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen, Jasmin Kähärä ja Eveliina Piippo juhlivat Suomen cupin osakilpailu- ja kokonaiskilpailun voittoa. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Pertti Lappalainen

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti vakuuttavasti naisten hiihdon Suomen cupin viesticupin. Voitto varmistui, kun joukkue voitti Rovaniemellä viimeisen viestiosakilpailun lopulta lähes näytöstyyliin. Kilpailun mielenkiintoisin kamppailu nähtiin toisella osuudella, kun maajoukkuehiihtäjät, Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Vuokatin Eveliina Piippo, pitivät vauhtia kärjessä.

– Oli kiva yllätys, kun Jasmi oli kakkososuudella. Tuli oikeasti hyvä kisa. Itsellä vähän jalka siinä puutui, Vuokatin toista osuutta hiihtänyt Piippo kertoi osuuden jälkeen.

Vuokatin avausosuuden hiihti Vilma Nissinen ja ankkuriosuuden Jasmin Kähärä.

Piippo hiihti aiemmin tällä viikolla perinteikkään Lapponia-hiihdon voittoon Oloksella. Lapponiassa hiihdettiin yhteensä 190 kilometriä: tiistaina 60 km, keskiviikkona 50 km ja perjantaina 90 km. Piipon yhteisaika oli 8.15.41,0. Naisten Lapponia-kisan kakkonen oli Kerttu Niskanen (+2.28,9) ja kolmas Krista Pärmäkoski (+18.44,4).

Miesten Lapponian voitti Remi Lindholm ajalla 7.43.06,4 ennen saksalaista Thomas Bingiä (+39,9) ja Kari Varista (+1.56,4). Kokonaiskisaa johtanut Iivo Niskanen ei startannut kolmososuudelle.

Suoraan Lapponiasta Rovaniemen viestiin tullut Piippo ei ennen kilpailua luottanut nopeuteensa Joensuuta vastaan.

– Sanoin Jasmille, kun hänet näin tuossa, että olet ensimmäiseen mutkaan mennessä ottanut minut kiinni, minulla ei nopeat solut tänään riitä tälle matkalle, Piippo naurahti osuuden jälkeen.

Suoritus oli silti vahva, sillä Piippo ja Joensuu karkasivat muilta yli 40 sekunnin päähän, kun Joensuu oli ensin hiihtänyt Piipon 12 sekunnin etumatkan kiinni.

Ennen tämän päivän viestiä Piipolta kysyttiin, millainen on olo kropassa.

– No sellainen, että onneksi on nopea keli.

Piippo totesi, että Lapponia oli tänä vuonna ”ihan oikeasti hiihtokisa”.

– Kyllä tässä talviunia tarvitaan ensi viikolla.

Video: Vuokatti Ski Team Kainuu voitti viesticupin ja oli tyytyväisenä haastattelussa voitto-osakilpailun jälkeen.

Vuokatti hallitsi viestiä alusta asti

Avausosuudella Vuokatin Vilma Nissinen sai hajotettua pääryhmän ja vain Tampereen Pyrinnön Fanny Kukonlehto pystyi seuraamaan Nissistä. Toisella osuudella loistaneet maajoukkuehiihtäjät kasvattivat eron muihin, ja lopulta Vuokatin ankkuri Jasmin Kähärä ratkaisi päätösosuudella kilpailun ja karkasi Vantaan Marjaana Pitkäseltä osuuden alussa.

Kainuun Hiihtoseuran ankkuri Anne Kyllönen hiihti vielä osuuden loppupuolella Pitkäsen kiinni ja nosti Kainuun Hiihtoseuran toiseksi. Pitkänen toi Vantaan Hiihtoseuran kolmantena maaliin.

Vuokatti voitti viesticupin 840 yhteispisteellä. Kainuun Hiihtoseura oli toinen 760 pisteellä ja Vantaan Hiihtoseura kolmas 650 pisteellä. Piippo summasi tämän kauden viesticupin kilpailun jälkeen suoraan tyyliinsä.

– Mielenkiintoisempi kuin viime vuonna. Olimme niin surkeita alkutalvesta, että oikeasti piti tehdä ryhtiliikkeitä tähän kevääseen, Piippo sanoi hymy huulillaan.

Suosittelemme