Hyppää sisältöön

Yksi tavoite kolmesta lipesi VaLePan käsistä tällä kaudella, mutta toinen on nyt jo huulilla – Urpo Sivula: ”Kaikki pelaa sitä kohden”

Viisi edellistä miesten Mestaruusliigan mestaruutta voittanut Vammalan Lentopallo on enää voiton päässä kuudennesta perättäisestä tittelistään. Urpo Sivulan mukaan pelaajat eivät mene asioiden edelle.

Näin VaLePa iski kolmannen voittonsa Akaa-Volleystä.
Anu Karttunen,
STT Urheilu

Vammalan Lentopallo ei antanut Akaa-Volleyn juhlia kotisalissa, vaan vei toisenkin loppuottelun Akaassa. Perjantaina VaLePa voitti 3–1, tällä kertaa VaLePan voittolukemat olivat 3–0 (25–21, 25–19, 25–23), ja se on voiton päässä mestaruudesta.

– Oli sellainen kivan rauhallinen peli. Kaikista huomasi, että oli silmät kirkkaina ja tiesimme tasan tarkkaan, mitä tehdään, 20 pistettä nakuttanut VaLePa-hakkuri Urpo Sivula sanoi Yle Urheilulle.

– Ei ehkä ollut maailman räjähtävintä peliä, mutta sellainen turha hötkyily ja höntyily jäi pois. Pidimme pään koko ajan mukana tilanteessa. Se oli tänään voiton avain.

Sivula pelaa VaLePassa viidettä kauttaan. Keväällä 2016 joukkue hävisi Tiikereille finaalit 0–3, mutta Sivula ei pystynyt pelaamaan juuri lainkaan. Kolmena seuraavana vuonna 2017–2019 VaLePa otti mestaruuden voitoin 4–0 eli pelaavassa kokoonpanossa ollessaan Sivulan saldo finaaleissa on 15 voittoa ilman tappioita.

Sivulan mukaan joukkueessa on kova fokus, sillä se asetti ennen kauden alkua kolme kovaa tavoitetta, mutta on saavuttanut niistä vain yhden: Suomen cupin mestaruuden. Paikka Mestarien liigasta jäi tälläkin kertaa haaveeksi.

– Haluamme sen toisen niistä kolmesta. Kaikki pelaa sitä kohden. Se on kuitenkin kunnia-asia, Sivula sanoi.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula hymyilee kuvassa.
Urpo Sivula vakuuttaa, että VaLePa keskittyy ensi tiistaina vain voittamaan ottelun, eikä mieti vielä mestaruusjuhlia. Kuva: Tomi Hänninen

VaLePa sai jokaisessa erässä aikaan pitkän syöttöputken, mikä söi Akaa-Volleyn hyökkääjien itseluottamusta. VaLePan Karli Allik oli perjantain tyyliin erinomainen. Sivulan mukaan kuumia pelaajia löytyikin joka osastolta.

– Hyvä joukkue löytää aina keinot voittaa, vaikka jossain sakkaakin, Sivula vakuutti, ja vaikka hän toivookin, että sarja katkeaa tiistaina Sastamalassa, ei hän lähde vielä asiaa ajattelemaan.

– Siinä on taas yksi peli muiden joukossa. Ei mennä asioiden edelle. Tilanne on hyvä, mutta se fokus on pidettävä kasassa.

VaLePa on seitsemästä aiemmasta mestaruudestaan juhlinut vain yhtä kotisalissaan Sastamalassa. Ensimmäinen mestaruus tuli vuonna 2012 Salossa. Silloin Akaa-Volleyn nykyinen päävalmentaja Olli Kunnari teki 37 pistettä. Lauantaina Akaa-Volleyn neljä pelannutta yleispelaajaa saivat kokoon yhteensä 21 pistettä.

VaLePan kokeneista pelaajista mestaruus puuttuu vain libero Eetu Pennaselta. Hän oli lauantaina loistavalla pelipäällä, onnistuneiden vastaanottojen prosentti oli huikea 81.

Savo Volley nappasi himmeimmät mitalit – ”Pronssi maistuu paremmalta kuin hopea viime vuonna”

Savo Volley kukisti lauantaina vieraissa Raision Loimun 3–0 lentopallon miesten Mestaruusliigan kolmannessa pronssiottelussa, ja näin joukkue juhli vieraskentällä pronssimitaleita voitoin 2–1.

Savo Volleyn keskipelaaja Miki Jauhiainen kokosi 11 pistettä, ja tehosaldo +10 oli ottelun paras.

– Pronssi maistuu tällä hetkellä paremmalta kuin hopea viime kaudella. Ja välierissäkin haastoimme VaLePan hyvin. Akaalla on tänä vuonna iso vuori kiivettävänä, jos aikovat vielä juhlia, Jauhiainen sanoi.

Mitali oli seuralle kolmas peräkkäinen, kahdella edellisellä kaudella Timo Tolvasen valmentama joukkue hävisi finaalit VaLePalle. Viime vuonna joukkue taipui hopealle Kuopiossa VaLePan vietyä mestaruuden voitoin 4–3, ja toissa vuonna Pielavedellä VaLePa juhli voitoin 2–1 koronan tiivistettyä finaalisarjaa.

Loimun edellinen mitali on yhä vuodelta 2010, kun toinen kuopiolainen joukkue Leka Volley kaatui pronssiotteluissa voitoin 2–1. Edellisen kerran se oli neljäs 2015, kun VaLePa vei pronssit voitoin 2–1.

Urpo Sivulaa haastatteli Toni Flink.

Suosittelemme