Hyppää sisältöön

Kerttu Niskanen lomalle ylivoimaisena voittajana – nyt toteutuu yksi elämän suurista unelmista

Kerttu Niskanen päätti kautensa voittoon Rovaniemen Suomen cupissa. Väsynyt hiihtäjä suuntasi kisan jälkeen katseensa jo vahvasti lomaan ja oli innoissaan edessä olevasta rakennusprojektista.

Kerttu Niskanen sträcker armarna i luften.
Kerttu Niskasen kausi päättyi voittoon. Kuva: AOP/Tomi Mäkipää
Pertti Lappalainen

Naisten maastohiihdon Suomen cup päättyi Kerttu Niskasen ylivoimaan. Hän voitti perinteisen yhteislähtökilpailun yli 50 sekunnilla ennen cupin kokonaiskisan voittanutta Johanna Matintaloa. Niskanen oli kilpailun jälkeen jo vahvasti lomatunnelmissa.

– Eilen Oloksella kävelylenkillä Juho (valmentaja ja aviomies Mikkonen) rupesi jo puhumaan tulevista kesäreeneistä. Totesin, että ole hiljaa, puhutaan niistä myöhemmin. Valmentaja on jo suunnitelmia tehnyt, mutta en oikein halua vielä edes kuulla niitä. Otetaan pikku breikki ja katsotaan sitten tarkemmin, Niskanen paljasti tulevaan kauteen valmistautumisesta kilpailun jälkeen.

Niskanen hiihti aiemmin tällä viikolla perinteikkään Lapponia-hiihdon toiseksi, ja kilpailukilometrejä kertyi 190. Pitkän kauden rasitukset tuntuvat jo kestävyysihmeenkin kropassa.

– Olen jo niin väsynyt, että tein lyhyen verryttelyn ja kokeilin vain yhdet sukset pitojen kannalta. Mentiin vähän takki auki, ja vähän hirvitti, että mentiinkö jopa liian auki, Niskanen paljasti.

Hiihtäjillä koittaa nyt ylimenokausi. Niskasen suunnitelmat lomalle ja kesän ajalle ovat selvillä.

– Talonrakennusta. Lähdetään tästä kotiin ja aloitetaan maatyöt. Tulee varmasti hieno kesä. Jos ei puhuta urheilu-urasta, yksi isoimmista asioista toteutuu, kun oma koti tulee, Niskanen tunnelmoi.

Kerttu Niskanen iloitsi kauden päättymisestä voiton jälkeen.

Maajoukkuekuviot ovat arvoitus

Päivän kilpailussa Niskanen oli totutun vahva ensimmäisen kierroksen jälkeen, eikä väsymys näkynyt ainakaan suhteessa muihin Suomen kärkihiihtäjiin. Niskanen karkasi toisen kierroksen alkupuolella radan kovimman nousuosuuden lopulla.

– Radalla on hirveä hyöty peesistä, minkä näki jo ensimmäisellä kierroksella. Ajattelin, että tuohon nousuun pitää hiihtää sen verran reippaasti, että saisi eroa tehdä omaa hiihtoa. Viimeisen kierroksen sai jo nautiskella, voittaja kertasi kilpailua.

Kauden päätösviikonloppuna on puhuttaneet maajoukkueen ensikauden taustahenkilöiden roolit. Naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Piirainen kertoi maaliskuussa, että lopettaa tehtävässään. Huoltoryhmän voitelupäällikkö Mika Venäläinen sanoi samaa jo aiemmin tällä kaudella. Vastauksia tulevan kauden kokoonpanoista ei ole vielä saatu.

– Ei niistä oikein vielä tiedä mitään. Minulla on ollut pari viime kautta Juhon kanssa niin hyvä tekemisen meininki ja selvät sävelet. Minun mielestäni on tärkeintä, että oma juttu toimii ja joukkueesta imetään kaikki, mitä pystytään. Toivon, että saadaan maajoukkueeseen hyvä porukka kasaan. Huolto on meille tosi tärkeä. Mikalle vain terveiset, että soitellaan vielä, Niskanen jutteli.

Kerttu Niskanen tyylitteli voittoon, ja Johanna Matintalo Suomen cupin ykköseksi.

Suosittelemme