Hyppää sisältöön

Oulun vaalipiiriin SDP:n ääniharava Tytti Tuppurainen harkitsee puolueensa puheenjohtajaehdokkuutta, mutta vielä varauksella

Tuppurainen ei suoraan pidä todennäköisenä, että lähtisi SDP:n puheenjohtajakisaan mukaan. Hän kertoo kuitenkin harkitsevansa vielä asiaa, koska on saanut kannustusta ja pyyntöjä ehdolle asettumisesta.

Oululainen Tytti Tuppurainen eduskuntavaalien ehdokaskuvassaan.
Tytti Tuppuraisen mukaan SDP lähtee neuvottelemaan tosissaan paikasta tulevissa hallitusneuvotteluissa, ja myös tulevassa hallituskokoonpanossa. Kuva: Tytti Tuppurainen
Hanna Holopainen

Oululainen SDP:n kansanedustaja ja ministeri Tytti Tuppurainen harkitsee lähtöä puolueensa puheenjohtajakisaan. Tuppurainen suhtautuu puheenjohtajaehdokkuuteensa varauksella, mutta hän aikoo puntaroida asiaa.

– En pidä sitä aivan kättelyssä todennäköisenä, että lähtisin kisaan, mutta haluan kuulostella puolueväen tuntoja, koska pyyntöjä on tullut.

Nykyinen SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään syyskuun puoluekokouksen jälkeen. Ainoa kisaan varsinaisesti ilmoittautunut on puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, joka kertoi aikeistaan maanantaiaamuna.

Tuppurainen uskoo, että SDP:n puheenjohtaja kiinnostaa, koska puolue sai eduskuntavaaleissa vahvan kannatuksen. Hän ei kuitenkaan näe usean ehdokkaan kisan olevan itseisarvo.

– Kyse on siitä, millaista johtajaa SDP tässä ajassa tarvitsee. Itse ajattelen, että nyt kun Suomi on Nato-maa, kaikilta puolueilta kysytään kansainvälistä osaamista. Se on varmasti yksi seikka, miksi minulta on tultu kysymään omista aikeistani.

Vielä nyt käsillä ovat hallitusneuvotteluihin liittyvät asiat. Maanantai-iltapäivällä SDP:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä pohtivat kantaansa hallitustunnistelijan, kokoomuksen Petteri Orpon laatimiin kysymyksiin.

– SDP lähtee tosissaan neuvottelemaan paikasta tulevissa hallitusneuvotteluissa ja tulevassa hallituskokoonpanossa. Täällä Oulussa piirikokousväki oli lauantaina koolla, ja kannustin puoluetta aktiivisesti osallistumaan hallitustunnusteluihin ja sen jälkeisiin neuvotteluihin, Tytti Tuppurainen toteaa.

Hän muistuttaa, että SDP sai eduskuntavaaleissa vahvan kannatuksen, ja Oulun vaalipiirissä puolue nosti kannatustaan 3,5 prosenttiyksikköä edellisistä vaaleista. Tytti Tuppuraisen mukaan tämä velvoittaa tuomaan äänestäjien odottamia asioita esille myös hallituksessa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta

Suosittelemme