Hyppää sisältöön

Craig Breen haudataan tiistaina – Hyundai osallistuu Kroatian MM-ralliin

Kroatian MM-rallin testeissä menehtynyt Craig Breen haudataan tiistaina kotimaassaan Irlannissa.

Craig Breen lähikuvassa.
Craig Breenin hautajaiset järjestetään tiistaina. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime viikolla kuollut rallikuljettaja Craig Breen haudataan kotimaassaan tiistaina, kertoo Dirtfish-sivusto. Breen, 33, menehtyi Hyundai-tallin testeissä Kroatian MM-ralliin.

Breenin työtoverit, kilpatoverit ja ystävät eri puolilta maailmaa vierailivat perheen kodissa Waterfordissa sunnuntaina ja maanantaina. Surujuhla alkaa tiistaina yhdeltä iltapäivällä Pyhän sydämen kirkossa.

Hyundai-talli vahvistaa osallistuvansa torstaina alkavaan Kroatian MM-ralliin. Belgialainen Thierry Neuville ja Esapekka Lappi ovat tallin kuljettajat Kroatiassa.

– Olemme päättäneet huolellisen harkinnan jälkeen osallistua Kroatian ralliin. Teemme tämän Craigin (Breen) muistoksi, kunnioittaaksemme hänen intohimoaan ja kilpailuhenkeään, Hyundai Motorsport -tiimin johtaja Cyril Abiteboul sanoi.

Lappi ei halunnut viime viikolla ottaa kantaa, pitäisikö ralli ajaa vai ei. Hän kuitenkin kokee olevansa ajokuntoinen, jos ralli päätetään ajaa.

– Jos menee puhtaasti raha edellä, niin ralli ajetaan vaikka väkisin. Jos ajatellaan inhimillisyyttä, on eri juttu. Kaikki tietää, että valitettavan usein aika monessa asiassa raha vaan ratkaisee, Lappi totesi Yle Urheilulle.

Päivitetty kello 16.40: Hyundai osallistuu Kroatian MM-ralliin.

Suosittelemme sinulle