Hyppää sisältöön

Lähtisitkö mukaan reissuun? Kaveriporukka aikoo rullalautailla Nuorgamista Hankoon 20 päivässä

Rullalautailijoiden tarkoituksena on kerätä Nuko 1 414 -tempauksen avulla rahaa sairaalatarvikkeiden toimittamiseksi Ukrainaan.

Neljä miestä seisoo varastossa skeittilaudat kädessä.
Markku Ollila, Joonas Heinonen, Onni Oikari ja Anton Lehtonen lähtevät matkaan heinäkuun lopulla. Kuva: Jouni Lehtonen
Anne-Maria Niskanen

Erilaiset hyväntekeväisyystempaukset ja itsensä ylittämiset ovat viime vuosina olleet suosittuja. Milloin on pyöräilty tai kävelty huimia kilometrimääriä paikasta a paikkaan b, mutta rullalautaillen ei kai kukaan ole vielä taittanut matkaa Suomen Nuorgamista Hankoon.

Mutta pian on, sillä rullalautailua ikänsä harrastanut Joonas Heinonen on päättänyt toteuttaa ideansa rullalautailla Suomi päästä päähän.

Heinosen lisäksi rullalautaillen matkaa aikovat taittaa myös Markku Ollilla, Onni Oikari sekä Anton Lehtonen. Porukassa olisi vielä tilaa yhdelle itsensä voittajalle, vinkkaa Heinonen.

– Mukaan tuli hyviä tyyppejä, jotka haluavat jakaa ja toteuttaa tämän unelman. Hyväntekeväisyyskohteena on Ukraina. Haluamme auttaa keräämällä rahaa maan sairaaloiden kalustamiseen ja uudelleen rakentamiseen.

Mistään nuorten tempauksesta ei kuitenkaan ole kyse?

– Päin vastoin pikemminkin setämiesten retkestä. Perheellisiä miehiä ja osalla on pidempi skeittiura ja osalla skeittaaminen on jäänyt jo vähän menneisyyteen, Heinonen kertoo.

Lähtö Nuorgamista tapahtuu 28. heinäkuuta. Rullalautailijoiden ja huoltajien reitti Hankoon kulkee Hauhon kautta. Matkaa on navigaattorin mukaan 1 414 kilometriä ja kartalla matka näyttää helpolta.

Skeittaajien matkan edistymistä voi seurata sosiaalisen median kautta osin reaaliaikaisesti. Matkaan mukaan lähtee dokumentaristi Jupe, joka kuvaa koko reissun alkuvalmisteluista alkaen.

Parhaillaan kaveruksilla on meneillään treenikausi ja mieliala muutenkin hilpeä.

Entä, jos sataa koko 20 päivän ajan?

– Sitten me kastutaan, kuittaa Joonas Heinonen.

Matkalta on tarkoitus striimata taivallusta suoraan sosiaaliseen mediaan ja kuvata materiaalia leikattavaksi videoklipeiksi.

Suosittelemme sinulle