Hyppää sisältöön

Museovirasto myönsi hankeavustuksia paikallismuseoille yhteensä lähes puoli miljoona euroa

Etelä-Pohjanmaalta avustuksen sai viisi paikallismuseota, Pohjanmaalta neljä. Avustukset ovat suuruudeltaan 3000–8000 euron väliltä.

Metallinen museo kyltti punaisen puutalon seinässä.
Etelä-Pohjanmaalta hankeavustuksen sai viisi paikallismuseota. Kuvituskuva Kuva: Risto Degerman / Yle
Tuomo Mäenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Museovirasto on myöntänyt tämän vuoden hankeavustukset paikallismuseoille. Avustettavia kohteita on yhteensä 80 ja yhteenlaskettu avustussumma 479 400 euroa.

Etelä-Pohjanmaalta avustuksen sai viisi paikallismuseota: Jyllinkosken sähkölaitosmuseo Kurikasta, Jalasjärven museo, Ränkimäen talomuseo Lapualta, Siirtolaisuusmuseo Peräseinäjoelta sekä Töysän museo.

Etelä-Pohjanmaalle myönnetyt avustukset on annettu muun muassa rakennusten korjaamisiin sekä museon kokoelmatöihin. Avustukset ovat suuruudeltaan 4600–8000 euroa.

Pohjanmaalta avustuksen sai neljä paikallismuseota: Nanoq rf, Pietarsaaresta, Suomen kirjastomuseoyhdistys ry, Vaasasta, Vaasan merihistorian yhdistys sekä Pohjanmaan maanpuolustuskilta.

Avustukset ovat suurudeltaan 3000-7400 euroa.

Avustuksia myönnetään museoille, jotka eivät kuulu lakisääteisen valtionosuuden piiriin. Monet paikallismuseoista ovat kuntien sivutoimisesti tai yhdistysten vapaaehtoispohjalta ylläpitämiä. Paikallismuseoiden hankkeille on myönnetty avustuksia vuodesta 1974 lähtien.

19.04.2023 klo 5.57 lisätty Pohjanmaan tiedot.

Suosittelemme sinulle